Erdoğan'a kupalı ziyaret, Karşıyakalıya ağır geldi

Türkiye Basketbol Ligi'nde 28 yıl aradan sonra şampiyon olan Pınar Karşıyaka yönetiminin şampiyonluk kupasını önce AKP Genel Merkezi'ne, ardından Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a götürmesi Karşıyakalıların tepkisine neden oldu. Taraftarlar sosyal medyada, Erdoğan'ın şampiyonluğa ne katkısı olduğunu sorarken, duruma da sert tepki gösterdi.

Türkiye Basketbol Ligi'nde 28 yıl aradan sonra şampiyon olan Pınar Karşıyaka yönetiminin, Şampiyonluk kupası ile Ankara'ya giderek önce AKP Genel Merkezi'ni, ardından da Ak Saray'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı ziyaret etmesi ilçeyi karıştırdı. Pınar Karşıyaka taraftarları, takımın sosyal medya hesaplarını etiketleyerek Ak Saray ziyaretine sert tepki gösterdi.

"KUPA SİYASETTE KULLANILIYOR, İÇİM KAN AĞLIYOR"

Belediye Meclisi toplantısında söz alan CHP'li Meclis Üyesi Yücel Çağatay, Pınar Karşıyaka'nın 28 yıl sonra gelen şampiyonluğunun siyasi amaçla kullanıldığını belirterek, "Pınar Karşıyaka Basketbol takımımızın şampiyon olması hepimizi çok gururlandırdı. Ancak bir spor adamı olarak son günlerde bu kupanın siyasi amaçla kullanıldığını gözlemliyorum. Bu konuda gerçekten üzülüyorum. Karşıyaka Spor Kulübü armasında ayyıldız taşıma onuru verilmiş Türkiye'deki, üç kulüpten birisidir. Fakat Karşıyaka Spor Kulübü siyasetin içerisine hiç bu kadar girmemişti. Şampiyonluk kupası elden ele dolaşıyor ve siyasi parti genel merkezlerine götürülüyor. Bu kadar olmasına içim kan ağlıyor" diye konuştu.

CHP’Lİ BAŞKAN DAVET EDİLMEDİĞİNE ÜZÜLDÜ!

Karşıyaka Belediye Başkanı CHP’li Hüseyin Mutlu Akpınar ise, bu ziyarete davet edilmediği için Kulüp Başkanı Ali Erten'e tepki gösterdi. “Sporu siyasete bulaştırmamak gerekiyor. Bunlar yanlış işlerdir” diyen Akpınar, "Spor kulüpleri herhangi bir kişinin, herhangi bir siyasal görüşün, farklı tercihlerin toplandığı yerler değildir. AKP İl Başkan Yardımcısı varsa, CHP'nin, MHP'nin ve diğer partilerin il başkan yardımcıları da olması gerekirdir. Bu kentin belediye başkanı davet edilmediyse madem, diğer partilerin il başkan yardımcıları da olmaması gerekirdi” dedi.