El Kaide bağlantılı oyuncu Gaziantepspor'la anlaştı

Bundesliga takımlarından Darmstadt'ta oynayan ve cihatçı gruplarla ilişkisi nedeniyle sözleşmesi feshedilen Enis Ben Hatira Gaziantepspor'a imza attı.

Alman Birinci Lig takımlarından Darmstadt, Tunus kökenli futbolcusu Enis Ben Hatira'nın sözleşmesini ‘istihbarat tarafından takibe alınıp gözetlenen radikal İslamcı gruplarla ilişkisi olduğu’ gerekçesiyle geçen hafta feshetmişti. Almanya ve Avrupa’da takım bulamayan Ben Hatira, rotasını Türkiye'ye çevirdi. Hatira, Süper Lig ekiplerinden Gaziantepspor'a imza attı.

Darmstadt yönetimi Ben Hatira'nın El Kaide yanlısı Ensar grubuna yardım ettiği iddiası üzerine harekete geçmiş ve sözleşmeyi tek taraflı feshetmişti. Ben Hatira, Ensar grubunun organizasyonuyla Gana'ya gitmiş orada su projesine mali destek de vermişti. Darmstadt'ın bağlı bulunduğu Hessen Eyalet hükümeti de futbolcuyu cihatçı gruplarla bağlantısı olduğu gerekçesiyle eleştirmişti.

BAKAN ELEŞTİRMİŞTİ

Hessen Eyalet İçişleri Bakanı Peter Beuth, “Ben Hatira gibi profesyonel futbolculara izin verilmemeli, eğer istihbarat tarafından gözetlenen aşırı dini gruplarla bağlantıları varsa. Sınırları çizmek lazım” demişti.