Devrimci Spor Emekçileri Sendikası: Bağlarbaşı Spor Salonu'nu yıktırmayacağız

Bağlarbaşı Spor Salonu'nun yıkılmak istenmesine ilişkin bir açıklama yapan Devrimci Spor Emekçileri Sendikası, bu yıkıma izin vermeyeceklerini duyurdu.

İstanbul’da olimpiyat standartlarına sahip tek jimnastik salonu olan Bağlarbaşı Spor Salonu'nun yıkılmak istenmesine Devrimci Spor Emekçileri Sendikası'ndan tepki geldi.

40 yıldır binlerce çocuğun spor yaptığı ve İstanbul'un en önemli jimnastik salonlarından biri olan Bağlarbaşı Spor Salonu'na sahip çıkılması gerektiğinin belirtildiği açıklamada, "Tüm değerlerimizi satılığa çıkaran zihniyete boyun eğmemek için Bağlarbaşı Spor Salonu’nu Yıktırmayacağız" denildi.

Yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

Bağlarbaşı Spor Salonu'nu yıktırmayacağız

Bağlarbaşı Spor Salonu, yıkım tehlikesi altında! Salonun üzerinde bulunduğu arsanın sahibi, Vakıflar Genel Müdürlüğü, 40 yıldır halka hizmet veren Bağlarbaşı Spor Salonu’nun bu yıl biten 40 yıllık kira sözleşmesini yenilemeyerek tahliye edilmesini istedi. Mahkeme yoluyla İl Spor Müdürlüğü’ne Haziran’da salonun tahliye edilmesi, Temmuz ayında salonun yıkımının gerçekleşeceği tebliğ edildi.

Devrimci Spor Emekçileri Sendikası olarak, İstanbul’da olimpiyat standartlarına sahip tek jimnastik salonu olan Bağlarbaşı Spor Salonu için alınan yıkım kararının durdurulması ve kararın iptal edilerek salonun, ihtiyaçlar doğrultusunda tadilatının yapılması zorunluluğunu kamuoyu bilgisine sunarız.

40 yıldır çocuklarımızın spor yaptığı, antrenörlerimizin milli sporcular yetiştirdiği Bağlarbaşı Spor Salonu’nun yıkılıp yerine alışveriş merkezi yapılmasına razı gelmeyeceğimizi tüm sporcularla, antrenörlerle, velilerle ve Bağlarbaşı halkıyla bu yıkıma karşı duracağımızı bildiririz.
Tüm halkımıza, bu yıkımın rant adına gerçekleştirilmek istendiğini ve tarihi birikimimize yapılan bir saldırı olduğunu duyururuz.

Halkımıza, önümüzdeki günlerde başlayacak “yıkım karşıtı kampanyalara”, çocuklarının geleceğine sahip çıkma adına duyarlı olmaları çağrısını yapıyoruz. Tüm değerlerimizi satılığa çıkaran zihniyete boyun eğmemek için Bağlarbaşı Spor Salonu’nu Yıktırmayacağız!

(soL - Haber Merkezi)