"Cemaat Şampiyon Olur Mu?"

Türkiye'de futbol alabildiğine kirletilmiş iken ve yıllardır bu gerçek herkes tarafından bilinirken, bugün bir şike operasyonu ile düğmeye basılmasının nedeni tartışılıyor. Şike operasyonuna ışık tutabilecek farklı bir yorum soL'da 15 ay önce yayınlanmıştı...

soL'da 15 ay önce yayınlanan, futbolda o dönem yaşanan gelişmeleri değerlendiren ve futboldaki kirliliğin Gülen Cemaati tarafından nasıl kullanılabileceğini ortaya koyan yazı bugünkü şike operasyonuna ışık tutuyor:

"Futbolun kirliliğini kitlelerin gözüne sokuyorlar. Tıpkı Ergenekon iddianamelerinin çarşaf çarşaf yayınlanması, ses bantlarının televizyonlarda dinletilmesi gibi

Cemaat, sıranın futbola geldiğini söylüyor. Sizi bu pislikten ben temizlerim, diyor. Şimdi küçük başladılar. 2., 3. liglere el attılar. Aba altından sopa gösteriyorlar üç büyüklere, Federasyona…"

soL'da 7 Nisan 2010 tarihinde Serbest Kürsü'de yayınlanan O. Gün Ünal'ın "Cemaat Şampiyon Olur mu?" başlıklı yazısına şu linkten ulaşabilirsiniz: Cemaat Şampiyon Olur Mu?