CAS Fenerbahçe'nin talebini redetti

Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi (CAS) Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi'nden men edilmesi kararına geçici tedbir konulması talebini reddettiğini açıkladı.

Fenerbahçe'nin Türkiye Futbol Federasyonu'nun kararıyla Şampiyonlar Ligi'nden men edilmesi kararına gçici tedbir konulması talebiyle yaptığı başvuru CAS tarafından reddedildi. CAS tarafından konuyla ilgii yapılan açıklamada şunlar söylendi:

"Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi Fenerbahçe Spor Kulübü'nün, Türkiye Futbol Federasyonu'nun kulübü 2011-12 UEFA Şampiyonlar Ligi'nden çekme kararına geçici tedbir konulması ile ilgili acil talebini reddetmiştir. Fenerbahçe'yi çekme kararının yanı sıra UEFA, Trabzonspor AŞ'nin Fenerbahçe'nin yerine geçeceğini belirlemiştir. Fenerbahçe CAS'tan, Türkiye'de devam etmekte olan şike soruşturmasını askıya alarak 13-14 Eylül 2011'de başlayacak olan 2011-12 Şampiyonlar Ligi grup aşamasına katılmasına izin verilmesini talep etmiştir.

Fenerbahçe Kulübü Hukuk Danışmanı Emin Özkurt kararı, "Reddedilen konu sadece tedbir talebidir. Söz konusu ret kararı neticesinde Fenerbahçe'nin tazminat talebi daha da güçlenmiştir. Fenerbahçe'nin maddi kaybı bu karar neticesinde daha da büyümüştür. Bu durum Fenerbahçe'nin tazminat talebini daha da güçlendirecek bir unsurdur" şeklinde değerlendirdi.

(soL - spor)