Bursaspor'a ihtar, Amedsporlu Deniz Naki'ye 12 maç ceza!

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) Amedspor'lu Deniz Naki'ye 12 maç ceza verdi.

Haber Merkezi

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Amed Sportif Faaliyetler oyuncusu Deniz Naki'ye 12 maçtan men ve 19 bin 500 liralık ceza verdi.

Deniz Naki'ye verilen cezanın Bursaspor maçı sonrası yaptığı açıklamalardan dolayı olduğunu belirten PFDK, şu açıklamayı yaptı:

"Amed Sportif Faaliyetler Kulübü sporcusu Deniz Naki'nin, 31.01.2016 tarihinde oynanan Bursaspor-Amed Sportif Faaliyetler Ziraat Türkiye Kupası müsabakasında, ideolojik propaganda yapması ve sportmenliğe aykırı açıklamaları nedeniyle takdiren 12 resmi müsabakadan men ve 19.500-TL para cezası ile cezalandırılmasına karar verilmiştir."

Naki, karşılaşmanın ardından, "İnsanların ölmemesini istiyorum. Barış olsun istiyorum. Bu nedenle barış demekten başka çaremiz yok. O kadar acıya rağmen benimle konuşurken, barışa dair inancından bahsediyordu. Beni motive edecek kadar inançlı konuşuyordu. Her şeye rağmen barış diyebilmesi ve umutlu olabilmesi beni çok etkiledi. Beyaz Show’da Ayşe öğretmen ‘barış’ dedi, ‘Çocuklar ölmesin’ dedi diye neler oldu gördük. Ne yapalım barış demek teröristlikse en büyük terörist olmayı kabul ediyorum. Ve herkese barış demekten başka çaremiz olmadığını hatırlatmak istiyorum" şeklinde bir açıklama yapmıştı.

PFDK, karşılaşmada "ev sahibi" taraf olan Bursaspor'a ise, ihtar cezası ve 15 bin lira para cezası verdi.

Konuyla ilgili açıklamaysa şöyle:

"Bursaspor Kulübünün, 31.01.2016 tarihinde oynanan Bursaspor-Amed Sportif Faaliyetler Ziraat Türkiye Kupası müsabakasında, taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle ve bu eylemin kupa kategorisinde ev sahibi kulüp olduğu müsabakada ilk kez gerçekleştirilmesinden dolayı ihtar cezası ile cezalandırılmasına, aynı müsabakada Bursaspor Kulübünün, taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle takdiren 15.000.-TL para cezası ile cezalandırılmasına karar verilmiştir."