Bu konferansta 'para' konuşulacak

Spor Emek-Sen, bugün İstanbul'da yapılan <em>Sports Marketing Conference 2012</em>'ye (Spor Pazarlama Konferansı) tepki gösterdi. Bu konferansta yalnızca "para"nın konuşulacağını söyleyen sendika, spor ve spor emekçilerinin örgütlenmesi" konusunda bir konferans düzenleme çağrısı yaptı.

Bugün İstanbul'da gerçekleştirilen Sports Marketing Conference 2012 (Spor Pazarlama Konferansı), Spor Emek-Sen'in tepkisini çekti. Spor Emek-Sen, "Sporun profesyonel dünyasının ve bir pazarlama aracı olarak kullanılmasının öneminin" tartışılacağı konferansta sahada yaşamını yitiren sporcuların değil, milyon dolarlar kazananların konuşulacağını vurguladı.

Spor Emek-Sen Genel Merkezi "Para Kirletir" başlıklı açıklaması şu şekilde:

Bugün İstanbul'da bir konferans düzenleniyor, Sports Marketing Conference 2012. Türkçe manası, sporun pazarlanması konferansı. Birkaç büyük şirket yöneticisi, birkaç büyük spor kulübü ve spor organizasyonu temsilcisi, İstanbul'un en lüks otellerinden birinde buluşup "sporun profesyonel dünyasını ve bir pazarlama aracı olarak kullanılmasının önemini" anlatacaklar.

Bu konferansta sahada yaşamını yitiren sporcular değil, milyon dolarlar kazananlar konuşulacak. Spor emekçilerinin olumsuz koşulları değil, profesyonel sporun uluslararası alanda nasıl pazarlanacağı konuşulacak. Bu konferansta spor emekçilerinden, sporseverlerden ve sporun kendisinden bahsedilirken tek bir yöne bakılıp konuşulacak: Para!

Sporun ve spor emekçilerinin pazarlanması, alınıp satılan birer eşya haline dönüşmesi, bugün sporda yaşanan kirliliğin temel sebebidir. Spor Emek-Sen olarak, sporun bir kamu hizmeti olarak, tüm vatandaşlarımızın ulaşabileceği bir olanak haline gelmesi için verdiğimiz mücadeleyi sürdürmeye devam edeceğiz.

Spor Emek-Sen olarak, aklı, vicdanı emekten yana tüm spor emekçilerini, spor yazarlarını, bilim insanlarını ve sporseverleri "spor ve spor emekçilerinin örgütlenmesi" üzerine acil konferans düzenlemeye çağırır, bugün yapılan konferansın sonuçlarının takipçisi olacağımızı ilan ederiz.

Kahrolsun paranın hükmettiği kirli spor düzeni!

Yaşasın renklerin kardeşliği, yaşasın spor emekçilerinin dayanışması!

(soL-Haber Merkezi)