‘Bizler terörist holiganlar değil halkız, AKP’yi spor alanında istemiyoruz!’

Tenis turnuvası finalinde AKP’li bakanları yuhalayan binlerce kişiyi terörist ilan eden Başbakan Erdoğan’a yanıt veren Devrimci Spor Emekçileri Sendikası, “Bizler ‘Terörist Holiganlar’ değil halkız, AKP’yi spor alanında istemiyoruz” dedi.

Sinan Erdem Spor Salonu’ndaki tenis turnuvası finalinde AKP’li Bakanları yuhalayan binlerce kişiye “terörist holiganlar” diyen Erdoğan’a yanıt gecikmedi.

Devrimci Spor Emekçileri Sendikası tarafından yapılan açıklamada, Başbakan’ın onbinlerce kişiye “terörist holigan” demesine tepki gösterildi.

“Türk Telekom Arena’nın açılışı, Basketbol Şampiyona’sı ve Sinan Erdem’de yaşanan protestolar, sporseverlerin AKP’yi ve temsilcilerini istemediğinin en açık ve doğrudan ifadesidir” denilen açıklamada, orada bulunan sporseverlerin, istemedikleri bir iktidarın temsilcilerini, anayasal haklarını kullanarak protesto ettiği dile getirildi.

AKP’li yetkililerin bu tarz organizasyonlara katılmaması çağrısında bulunulan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“AKP temsilcileri bu tarz demokratik tepkilere tahammül edemiyorlarsa, kamuya açık bu gibi organizasyonlara katılmamaları yararlarına olur. Katılacaklarsa da halkı susturmak için yanlarına tazyikli su ya da biber gazı almaları gerekebilir! AKP kontrolü altına alamadığı her kalabalıkta, her alanda bu ülkenin gerçek sahiplerini her geçen gün daha fazla görmeye devam edecektir.”

(soL – Haber Merkezi)