Beşiktaş ve Gençlerbirliği taraftarlarından Galatasaraylılara destek

Beşiktaş futbol takımının taraftar grubu Halkın Takımı ve Gençlerbirliği futbol takımının taraftar grubu Kara Kızıl, Cumartesi günü Başbakan Erdoğan ve diğer AKP'lileri protesto eden Galatasaray taraftarlarına destek verdi.

Cumartesi gecesi on binlerce Galatasaray taraftarının Başbakan Erdoğan ve diğer AKP'lileri protesto etmesi, farklı takımların taraftarlarının da desteğini topladı. Birbirlerine düşman edilmeye çalışılan farklı takım taraftarlarını iktidara dönük protesto birleştirmiş oldu.

Beşiktaşlılar: Sesimizi Galatasaray taraftarının onurlu sesine ekliyoruz
Beşiktaş Halkın Takımı taraftar grubunun Galatasaray taraftarlarına destek açıklaması şöyle:

"Beşiktaş Halkın Takımı olarak temel ilkelerimizin başında değerlerimize sahip çıkmak gelir. Değer kelimesini kullanırken başvurduğumuz ölçütler ise asla ekonomik değildir. Biz, ortak değerlerimizin hep ortak kalmasını savunduk içlerinin boşaltılarak ekonomik değerler haline getirilmesine karşı çıktık.

Futbol taraftarı yapı olarak eline tutuşturulan elma şekerinin parıltısına çabucak kanmaya eğilim gösterir. İşte biz o elmanın şekerini zevkle yalayan taraftara sonunda ellerinde kalacak kazığı anlatmaya çalışırken sesimiz iktidar bandosunun yüksek volümünde hep boğuldu gitti.

Kurulan tezgah ve provokasyonlarla üzerimizden geçirdikleri sporda şiddet yasasının ardından temizliğe stadyumlarımızı ele geçirerek devam ediyorlar. Onarımı ya da yenilenmesi projelerinin karşısına sürekli engeller çıkartılarak engellenen İnönü stadımızı beklemeye alanlar, bir başka rantiye olan Ali Sami Yen stadyumunu karşılığında kocaman parlak bir elma şekeri vererek ele geçirdiler geçirmesine de kamunun satılmış değeri TT Arena adını verdikleri, yine kamunun satılmış görevlilerinin çaldığı amigo davullarının çığırtkanlığında, kamu parasıyla, kamu arazisine yapılan bir stadyumu kendi politik arenasına çevirenler bu kez kazığı gizleyemediler.

Futbola herkes yatırım yapar ve üzerinden mutlaka sebeplenir. Futbola sermaye olarak kendini yatıran ve karşılık olarak sadece cefa elde eden tek unsur taraftardır. Kulüpler binlerle ifade edilen genel kurul üyelerinin, borsa değerleriyle koltuklara gömülen yöneticilerin, iktidarların ve muktedirlerin değil harcına kendini katmış milyonlarca taraftarın, yani halkın öz malıdır.

Taraftar için stadyum demek konforlu sirk çadırları ya da arenalar değil sevdiğiyle elele tutuştuğu sıcak bir muhallebici köşesi, gönlünü ardına kadar açarak ibadet ettiği kutsal bir mabet demektir. Kat karşılığı ele geçirilmeye çalışılan değerli araziler değil işte bunlardır.

Başarı, parlak ışıklar, prestij ve konfor vaatleriyle ve halkın parasıyla halka Noel babalık yapmaya kalkanların bu oyununu bir kısım onurlu Galatasaray taraftarı daha düğün günü bozarak bu egemen küstahlığını egemenlerin ve tüm işbirlikçilerinin suratlarına vurmuştur

Kendi içlerindeki işbirlikçilerin ve iktidarın taraftarla tokuşturmaya kaktıkları yumurtayı tutturduğu yöneticilerin tüm çabalarına karşın bu sesin çıkarılan gürültüde boğulmasına izin vermemek için sesimizi Galatasaray taraftarının bu onurlu sesine ekliyoruz."

Gençlerbirliği taraftarları: Erdoğan hak ettiği muameleyi gördü
Gençlerbirliği Kara Kızıl taraftar grubunun yaptığı açıklama ise şöyle:

"15 Ocak günü Türk Telekom Arena'nın açılışında Galatasaraylılar’ın Başbakan Tayyip Erdoğan'a yönelik protestosu, Galatasaraylı olduğu kadar halk çocuğu da olan taraftarın sesi olarak duyulmalıdır. Statta hak ettiği muameleyi, Galatasaray taraftarından gören Tayyip Erdoğan, protestoların organize, protestocuların ise küçük bir marjinal grup olduğu yalanına sığınmaktan vazgeçmeli, memleketimizi sürüklediği karanlığa tepki koyan Galatasaray camiasının sesine kulak vermelidir.

Başbakan, halkın parasıyla yapılan stadı kendi cebinden çıkan paralarla yapmış gibi davranmaktan vazgeçmelidir. Türk Telekom Arena Stadı Tayip Erdoğan’ın parasıyla değil, emekçi halkın vergileriyle ve inşaatında çalışan işçilerin hayatları pahasına emekleriyle yapılmıştır. Erdoğan, Galatasaray'ı borçlu ilan etmeden önce bunun hesabını vermelidir.

Gençlerbirliği Karakızıl taraftar grubu olarak, stadı padişahın lütfu gibi sunanların neler yaptıklarına, onların yerine utanarak şahit olduğumuzu belirtmek isteriz. Enerji Bakanı Taner Yıldız, Galatasaraylı olmayı “askıya aldık” diye çocukça bir tavırla bir açıklama yapmış, TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar Galatasaray eski başkanlarından üstelik hayatta olmayan birini aciz ilan etmeye utanmamış, Egemen Bağış'ın müşaviri Yasin Ekrem Serin taraftara "nankör, şerefsiz, geri zekalı, kuş beyinliler" diyerek seviyesini gözler önüne sermiştir.

Bu oyuna "protestocuları tespit edip kombine biletlerini iptal edeceğiz" açıklamasıyla polislik görevine soyunan GS Kulübü Başkanı Adnan Polat'ın katılması ise hepsinden talihsiz olmuştur.

Biz Gençlerbirliği Kara Kızıl taraftar grubu olarak, GS Tek Yumruk taraftar grubuna olan desteğimizi bildirmekten, stadı babalarının malı sananlara ise satılık olmadığımızı her fırsatta göstereceğimizi söylemekten gurur duyuyoruz.

Bir köşe yazarımızın söylediği üzere biz taraftarlar, emekçi halkın çocuklarıyız ve gerekirse taraftarlığımızı kaldırım kenarında yapar, takımımızı sokak ortasında bile destekleriz.

Ama onların ne kaldırımda yürüyecek, ne sokak ortasına yalnız çıkacak kadar cesaretleri vardır, bu halk onları yalnız bırakmasını da, yumurtaya bulamasını da iyi bilir.

Şimdiyse takımlarımızın ve elbette memleketimizin taraftarı, halkın çocukları olarak,"önümüzdeki maçlara bakacağız".

Gençlerbirliği Kara Kızıl grubu olarak Galatasaray Tek Yumruk taraftar grubunun onurlu duruşunu selamlıyoruz..."

(soL - Haber Merkezi)