Beşiktaş-Fenerbahçe karşılaşmasında taraftar isyanı

Perşembe günü İnönü Stadyumu'nda yapılan Beşiktaş-Fenerbahçe karşılaşmasının öncesinde, Fenerbahçeli taraftarların stada girip giremeyecekleri tartışılmış ve bazı taraftarlar maça girmişti. Kimileri taraftarları suçlarken, taraftarlar olayın polis provokasyonu olduğu görüşünde.

Perşembe günü Beşiktaş ile Fenerbahçe'nin karşı karşıya maç öncesinde, TFF'nn aldığı karar neticesinde "4 büyüklerin maçlarında deplasman seyircilerinin stada alınmayacağı" duyurulmuştu. Daha sonra ise, Valilik ve Beşiktaş yönetimi bir açıklama yaparak, Fenerbahçe seyircisinin İnönü stadına gelebileceğini belirtmişti.

Nitekim, sınırlı sayıda Fenerbahçe taraftarı maç için tribünlerde yerlerini aldılar. Maç başlar başlamaz ise, Fenerbahçe seyircilerinin oturduğu tarafın yanından sahaya doğru bir seyirci akını başladı. Maçı anlatan spikerler, "kapıların kırıldığını" iddia ettiler. Polis tarafından durdurulan seyirciler, demirlerden atlayarak tribüne çıkmaya başladılar.

Bununla birlikte, biletli Fenerbahçe taraftarları mağdur olduklarını belirtiyorlar. soL okuru bir Fenerbahçeli, saat 18.30 civarında İnönü Stadı'na biletleriyle geldiklerini ve çevik kuvvet polisi tarafından ağır küfürlere ve hakaretlere uğradıklarını belirtiyor. Polislerin insanları ezmek için çaba sarf ettiğini söyleyen okurumuz, merdivenlerden aşağıya itildiklerini, söylendiği gibi bir kapı kırılma durumu olmadığının altını çiziyor. Herhangi bir taşkınlık yapmadıklarını da söyleyen okurumuz, suçun taraftarlara kesildiğini vurguluyor.

(soL - Spor)