Bayraktar 'adil yargılamayı' etkilemedi mi?

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın şike soruşturmasının siyasi iktidarın kontrolü altında olduğunu teyit eden sözleri tartışılmaya devam ediyor. Bayraktar'ın sözleri son dönemde çok konuşulan 'adil yargılamayı etkileme' suçlamasını akıllara getiriyor.

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın "şampiyonluk kupasını Trabzon'a getirmek için ince ayarlı bir çalışma yapıyoruz" şeklindeki açıklamalarının yargılama sürecini etkilemeyeceğini savundu.

Kılıç, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, bakan Bayraktar'ın futbola yönelik söylemlerinin, süreci etkiler mahiyette olmadığını iddia ederek, ''Süreç Yargı ve TFF'dir'' dedi.

''Siyasetin süreç üzerinde müessir olması sözkonusu bile değildir. TFF'nin özerkliği içinde yaşananlara siyaset kurumu tesir etmeyecektir'' diyen bakan Suat Kılıç, ''Fenerbahçe de Trabzonspor da bizim. Taraftar arasına tamiri zor ihtilafların sokulmaması akl-ı selimin gereğidir. Yapılan açıklamaları kişisel görüşler olarak bir kenarda tutalım. Karar mekanizması siyaset değilken yanlış anlaşılmalara neden olmayalım. Konu hassas bir konudur. Trabzonspor taraftarları için de Fenerbahçe taraftarları için de hassasiyet en üst düzeydedir'' şeklinde konuştu.

Bu sözler 'adil yargılamayı' etkilemiyor mu?
Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, geçtiğimiz gün Trabzon'da düzenlenen bir açılış töreni sırasında yaptığı açıklama ile tepkilere neden olmuştu. Bayraktar'ın açıklamalarının, son dönemde çok tartışılan 'adil yargılamayı etkileme' suçlaması kapsamına nasıl olup da girmediği merak edilirken, Bakan'ın sözleri şike soruşturmasının da tamamen siyasi iktidarın kontrolünde olduğunun da bir itirafı olmuştu.

Bakan Bayraktar'ın tepki çeken sözleri şöyle idi:

“Trabzon gülerse Türkiye güler, Trabzon kalkınırsa Türkiye çok büyük mesaj verir. Şimdi bizim hakkımız olan Trabzonspor’umuzun kupasını almak için de çok ince bir çalışma yapıyoruz. İnşallah hakkı olan Trabzonspor’umuzun kupasını da Trabzon’un müzesine getireceğiz. Allah bize inşallah bunu nasip edecek.”

(soL - Haber Merkezi)