Basın emekçilerine saldıranlar para babalarını korudu!

Fenerbahçe'nin dün oynadığı hazırlık maçında taraftarlar çeşmenin başını tutanlara tepki göstermek yerine mesleğini onuru ile yerine getiren basın emekçilerine saldırdı.

Futboldaki şike soruşturmasının en çok sarstığı kulüp olan Fenerbahçe, dün Kadıköy'deki Şükrü Saraçoğlu Stadyumu'nda Ukrayna'nın Shaktar Donetsk takımıyla karşı karşıya geldi. Maçtan önce, Fenerbahçe taraftarlarının öfkeli olması ve bir şekilde şike soruşturması sürecini protesto etmesi bekleniyordu ancak, öfkenin hedefinde ne kulübü iş ilişkileri için kullanan patronlar ne de şike soruşturması üzerinden milyar dolarlık futbol pastasından büyük dilimi almak istediği iddia edilen AKP-Cemaat cephesi vardı. Taraftarlar en çok tepkiyi, mesleklerini icra eden basın emekçilerine gösterdiler.

Maçın başlaması ile birlikte basın emekçilerine öfke kusan taraftarlar, dakikalar ilerledikçe öfkelerini basın emekçilerine dönük fiziki saldırıya vardırdılar. Basın tribünündeki basın emekçilerine bozuk para, pet şişe ve çakmak gibi cisimler fırlatan taraftarlar, maçın ikinci yarısında sahaya inerek işlerini yapmakta olan fotomuhabirlere saldırdılar.

Taraftarların saldırısı üzerine basın emekçileri zorlukla sahadan çıkartıldı ve taksilere bindirilerek stattan kaçırıldı.

Dünkü hazırlık maçı, basın emekçilerine dönük çirkin saldırı ile hafızalardaki yerini almış oldu.

Oysa ki

1- "Şeref Tribünü"nde, kulübü servetlerini büyütmek için kullanan büyük patronlar oturuyordu. Ali Koçlar, Nihat Özdemirler yani kulübü çıkarları için kullanan para babaları tepkilerin hedefinde yer alabilirdi. Ama onlara tepki gösteren olmadı.

2- Futboldaki şike soruşturmasını "temiz toplum yaratıyoruz" propagandasına malzeme yapan, özel yetkili mahkemelerini meşrulaştırmak için kullanan ve çok daha önemlisi milyar dolarılık futbol pastasından en büyük dilimi almak istediği belli olan AKP-Cemaat cephesi tepkilerin hedefinde olabilirdi. Ama onlara gösterilen tepki oldukça şekilsiz ve içeriksizdi.

3- Başkanlık yaptığı süre boyunca servetine servet katan Aziz Yıldırım da, kulübün içinde bulunduğu durumun sorumlularından biri olarak tepkilerin hedefi olabilirdi. Ama olmadı, çok sayıda taraftar maça üzerinde Aziz Yıldırım fotoğrafı bulunan t-shirtlerle geldi.

Sonuç olarak dünkü maçta ne futbolu kirleten sermaya ilişkilerine ne de AKP-Cemaat cephesine anlamlı bir tepki ortaya çıktı. Tepki, onuruyla işlerini yapmakta olan basın emekçilerine gösterildi. AKP ve Cemaat'in futbola dönük operasyonuna karşı taraftarlar içinde anlamlı bir direncin, şimdilik, gündemde olmadığı da maalesef görülmüş oldu.

(soL)