‘Ankaragücü ve Gençlerbirliği’nin sahibi para babaları değildir’

Gençlerbirliği Kulübü’nün taraftar grubu Kara Kızıl, bu hafta oynayacakları Ankaragücü maçı öncesi açıklama yaparak, “Ankaragücü ve Gençlerbirliği’nin sahibi para babaları değil Ankaralılardır” dedi. Ankaragücü’nü bu duruma düşürenlerin hesap vermesini isteyen taraftarlar, takımlarının maça A2 ile çıkmasını istedi.

Bu hafta oynanacak olan Ankara derbisi öncesi rakipleri Ankaragücü’nün içine düştüğü zor durumla ilgili bir açıklama yapan Gençlerbirliği Spor Kulübü’nün taraftar grubu Kara Kızıl, Ankaragücü’nü bu hale getirenlerin hesap vermesi gerektiğini açıkladı ve takımlarının karşılaşmaya rakipleri gibi A2 takımıyla çıkmasını istedi.

Sivasspor maçına ıslak formayla çıkıldı
102 yıllık Ankaragücü Spor Kulübü, Gökçeklerin bıraktığı ağır mali yük dolayısıyla bütün A Takım oyuncularını teker teker kaybetti. Takım son olarak geçtiğimiz hafta oynadığı Sivasspor maçına da yedek forması olmadığı için ıslak formayla çıkmıştı.

Ankaragücü’nün bu hafta karşı karşıya geleceği ezeli rakibi Gençlerbirliği’nin taraftar grubu Kara Kızıl ise maç öncesi rakiplerinin içinde bulunduğu zor duruma dikkat çeken bir açıklama yayınladı.

102 yıllık tarihiyle ülke futbolunun önemli kulüplerinden olan Ankaragücü'nün başına 2009 yılında Melih Gökçek’in oğlu Ahmet Gökçek'in gelmesiyle takım için kabus dolu günler başladı.

“Ankaragücü’nü bu hale getirenler hesap vermeli”
Takımlarının Ankaragücü karşısına A2 takımıyla çıkmasını isteyen Kara Kızıllar, Gençlerbirliği taraftarları olarak hemşerilerinin içinde bulunduğu durumun farkında olduklarını ve Ankaragücü’nü bu hale getirenlerin hesap vermesi gerektiğini belirttiler.

“Ankaragücü ve Gençlerbirliği’nin sahibi para babaları değildir”
Ankara’da yasayan herkesin görevini yerine getirmesi, yaşadığı şehrin takımlarına iyi günde, kötü günde sahip çıkması gerektiğini kaydeden Kara Kızıl taraftar grubu, bu yüzden takımları Gençlerbirliği’nin bu hafta oynanacak olan Ankaragücü maçına A2 takımla çıkmasını ve eşit şartlarda mücadele verilmesini talep ettiler.

Ankaragücü ve Gençlerbirliği’nin sahibinin para babaları değil Ankaralılar olduğuna dikkat çeken Kara Kızıllar, “hak eden, mücadele eden kazansın" dedi.

(soL - Spor)