AKP'nin halk korkusu sürüyor: FB-GS maçına davul ve pankart alınmayacak!

Galatasaray-Fenerbahçe Süper Kupa Finali'nin AKP'ye karşı protestolara sahne olmasından korkan federasyon ve hükümet maça davul ve pankart almayacak.

AKP'nin Haziran Direnişi ile doruğa çıkan halk korkusu kendisini statlarda da gösteriyor. Bu kapsamda Galatasaray-Fenerbahçe arasındaki Süper Kupa finalinde, stada davul ile "hakaret ve tahrik edici sözler içeren pankart" alınmayacağı öğrenildi. "Hakaret ve tahrik edici pankartlar" sözleriyle anlatılmak istenenin AKP'ye tepki pankartları olduğunu tahmin etmek güç değil.

DHA'dan Oktay Ensari'nin haberine göre, 11 Ağustos'ta Kayseri’de oynanacak ve tüm biletlerin satışa sunulduğu ilk günde tükendiği Galatasaray-Fenerbahçe arasındaki Süper Kupa finalinde, stada davul ile hakaret ve tahrik edici sözler içeren pankartlar alınmayacak.

Kadir Has Stadındaki tüm koltuklara, AKP'li Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhasekii’nin bayram kutlaması ve içeriği bilinmeyen mesajlarını içerecek broşür bırakılacak.

Kayseri İl Spor Güvenlik Kurulu 3 bin polis, bin özel güvenlikçi olmak üzere 4 bin kişinin görev yapacağı 11 Ağustos’daki Süper Kupa finali öncesi alınacak önlemleri gözden geçirdi.

İl Spor Güvenlik Kurulu kararı uyarınca, hakaret içeren, tahrik edici sözler taşıyan pankartlar ile davul gibi vurmalı müzik aletlerinin stadyuma alınmayacak. Tribünlerde ise sadece Türk bayrağı ve takımlara ait flamalar dalgalandırılacak.