AKP'nin Arda Turan projesi de çöktü...

Saldırı ve taciz iddiasıyla yargılanan futbolcu Arda Turan, mahkeme tarafından 2 yıl 8 ay hapis cezasına çarptılırken, hükmün açıklanması geri bırakıldı. Turan hakkında 2 yılın üstünde cezanın kesinleşmesi durumunda futbol hayatının bitmesi gündemdeydi.

soL - Haber Merkezi

Berkay adlı şarkıcının burnunu kıran ve daha sonra şarkıcının tedavi gördüğü hastaneye silahla gidip ateş eden Arda Turan, 2 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırılırken, hükmün açıklanması geri bırakıldı.

Turan hakkında 2 yılın üstünde cezanın kesinleşmesi durumunda futbol hayatının bitmesi gündemdeydi.

Türkiye Futbol Federasyonu Disiplin Talimatı 62.maddesine göre, iki yılın üstünde hapis cezası alan futbolculara süreli hak mahrumiyeti cezası veriliyor.

Söz konusu madde şöyle:

(1) Kasten işlenen bir suçtan dolayı iki yıldan fazla bir süre ile hapis cezasına çarptırılanlar ya da Devletin güvenliğine veya, anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine veya milli savunmaya ya da Devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkum olanlar sürekli hak mahrumiyeti cezası ile cezalandırılır.

(2) Disiplin ihlalleri nedeniyle gerçek kişilere verilen süreli hak mahrumiyeti cezalarında, cezanın infazının sona ermesinden itibaren on yıl geçmesi halinde ilgilinin talebi üzerine, TFF Yönetim Kurulu tarafından cezanın sonuçlarının ortadan kaldırılmasına karar verilebilir.

TURAN'DAN AÇIKLAMA

Kasten yaralama ve ruhsatsız silah suçundan 2 yıl 8 ay hapis cezası verilen Arda Turan, cinsel taciz suçundan beraat ederken, dava sonucuna ilişkin, "Allah'a şükürler olsun" dedi.

Turan, cinsel taciz iddiasından ceza almamasına vurgu yaparken, "Allah'a şükürler olsun ki Türk adaleti bu ağır ithamların çirkin birer iftira olduğuna karar verdi" dedi.