Akhisar Belediyespor-Osmanlıspor maçında ofsayt rekoru!

Akhisar Belediyespor-Osmanlıspor maçında yardımcı hakem Serdar Diyadin, konuk takımın 89. dakikadaki atağına ofsayt bayrağı kaldırdı. Oysa ofsayt yoktu. Ofsaytı bozan oyuncu Tolga Ünlü, kaleye rakibinden tam 252 santim (2 metre 52 santim) daha yakındı. Bu rakam bir Türkiye rekoru olarak kayıtlara geçti.

Spor Toto Süper Lig'de dün oynanan ve 0-0 sona eren Akhisar Belediyespor-Osmanlıspor maçında kritik bir hakem hatası yaşandı.

Manisa 19 Mayıs Stadı'ndaki karşılaşmanın 89. dakikasında konuk ekibin bir atağı ofsayt bayrağıyla kesildi. Yardımcı hakem Serdar Diyadin, pas atılan oyuncu Rusescu'nun ofsayt olduğu gerekçesiyle ofsayt bayrağını kaldırdı. Ancak pozisyonun ofsaytla uzaktan yakından hiçbir ilgisi yoktu.

Lig TV'deki Piero ölçümleri ofsaytı bozan Akhisar Belediyesporlu oyuncu Tolga Ünlü'nün, kaleye Rusescu'dan tam 2 metre 52 santim daha yakın olduğunu ortaya koydu.

Maçın orta hakemi Hüseyin Göçek de yardımcısının bu hatasına uydu ve Osmanlıspor'un belki de golle sonuçlanabilecek bir atağı kesilmiş oldu.

2 metre 52 santimlik ofsayt yanılgısı Türkiye rekoru olarak kayıtlara geçti.