Adana Demirspor taraftarı: 'Geldikleri gibi giderler'

Bankasya 1. Lig takımlarından Adana Demirspor'da yönetim ile taraftarlar arasındaki gerilim taraftarı sokağa döktü. "Taşeron yönetim istemiyoruz" adıyla gerçekleştirilen yürüyüşe katılan binlerce Adana Demirspor taraftarı ''geldikleri gibi gidecekler" dedi. Yürüyüşe işten atılan TEDAŞ işçileri de destek verdi.

Adana Demirspor kulübünde son dönemde sahte kongre üyeleri ve yolsuzluklara ilişkin yönetim ile taraftar arasında yaşanan gerilim taraftarı sokağa döktü. Kulüp başkan ve yönetimini istemeyen Adana Demirspor taraftarları kent merkezinde bir protesto yürüyüşü düzenledi. Sosyal medyada ve sokaklarda ''halk takımına sahip çıkıyor, takımı için savaşıyor" başlıklı bildiriler dağıtarak günlerce çalışması yapılan yürüyüşe binlerce Adana Demirspor taraftarı katıldı. Yürüyüşe katılan, işten atılan TEDAŞ işçileri de "yaşasın onurlu mücadelemiz" sloganı ve alkışlarla karşılandı.

Saat 19.00'da Adana Atatürk Parkında toplanan taraftarlar buradan kulübün bulunduğu yere doğru yürüyüşe geçti. Her mahallenin kendi pankartıyla katıldığı yürüyüşte taraftarlar hep bir ağızdan ''Ölmek var dönmek yok", "yönetim istifa", "biz halkın takımıyız'' sloganları attı. Yılmaz Güney dövizleri ve Che Guevara atkılarıyla caddeyi kapatan Demirsporlulara evlerden ve işyerlerinden alkışlarla destek verildi. Taraftarın alkışlarıyla bir binaya Şimşekler Grubu imzalı ''Geldikleri gibi gidecekler, Şimşekler grubu'' yazılı dev pankart asıldı.

Yönetim istifa sloganlarıyla kulüp binasına yürüyen taraftarlar burada bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Basın açıklamasını Şimşekler grubu tribün liderlerinden Adem Tel yaptı. "Adana Demirspor'un üzerine kabus gibi çöken, kulübü kendi çiftlikleri gibi kullanan ve büyüyüp gelişmesini istemeyen mevcut yönetimin istifasını istiyoruz" diyen Tel, "Adana Demirspor bir avuç çiftlik sahibinin değil, halkındır'' dedi. Mavi Lacivertli kulübün temiz gelecegi için değişim zamanının geldiğini geldiğini belirten Tel, ''Siz gitmeden bu iş burada bitmeyecek'' diyerek yönetimi istifaya davet etti.

Polisin yoğun güvenlik önlemi aldığı yürüyüş basın açıklamasının ardından son buldu.

(soL - Spor)