Yurtseverler Yanki'yi kovdu

"Stres atsınlar" diye Marmaris'e getirilen ABD donanmasına bağlı USS San Antonio savaş gemisi, TKP ve Yurtsever Cephe tarafından protesto edildi.

soL (Bodrum) Marmaris Limanı'na geçtiğimiz hafta demirleyen ABD donanmasına ait 'USS San Antonio LPD-17' adlı savaş gemisi, Muğla TKP ve Yurtsever Cepheliler tarafından protesto edildi. Askerlerinin, "stres atmaları" için geldikleri belirtilen Marmaris'te yaptıkları taşkınlıklarla gündeme gelen ve Marmaris'ten pazartesi ayrılması beklenen ABD gemisi, eylemin hemen ardından limandan demir aldı.

Marmaris Limanı'na "Yanki go home" sloganıyla giren TKP ve Yurtsever Cephe üyeleri, gemi limanı terk edene dek, özgürlük ve bağımsızlık için onur nöbeti tutacaklarını dile getirerek, "ülke açısından utanç demirlemesi ortadan kalkana dek eylemimiz devam edecektir. Eğer işgal sona erdirilmezse tepkimizi uyarının ötesine taşıyacağız. Fiili müdahalede bulunmak zorunda kalacağız" dediler.

"850 katil Marmaris'te"
Yurtsever Cephe sözcüsü Ayhan Karahan tarafından yapılan açıklamada "işgal gücü olarak gene limanlarımızdalar, gene topraklarımızı kanlı postalları ile çiğniyorlar. Görmüş olduğunuz USS San Antonio adlı ölüm gemisinin içinde 850 adet katil var. Bu katillerin elebaşı da Yarbay Peter Catalano'dur. Catalano 'Marmaris'te askerlerinin stres atmak, moral depolamak için bulunduğunu, ülkemizi temsil edenlerin kendilerine güvenlikleri için garanti verdiğini' söylüyor. Marmaris Kaymakamı Serdar Polat, yememiş içmemiş, katil sürüsü şefinin hemen ayağına gitmiş. Hediyelerini almaktan da geri durmamış. Yanki, Marmaris'ten yarın sabah saat 7:00'de demir alacakmış. Uyarıyoruz. Derhal limanımızı terk edin. Denizimizde, topraklarımızda işgalci, katil sürüsü istemiyoruz. İşgale son verin. Sizler bu limandan ayrılana dek Yurtseverler buradan ayrılmayacaktır. Limanımızı terk etmediğiniz takdirde, size karşı atacağımız adım, uyarının ötesinde olacaktır" denildi.

"Bu ülkenin namusunu Yanki'ye peşkeş çektiniz"
AKP'nin kutsal sayılan ramazan ayında halkın dini duygularını istismar ettiği belirtilen açıklamada şu sözlere yer verildi: "Belediyeleriniz, vakıflarınız iftar çadırları kurdu. Diğer taraftan da, işbirlikçiliğinizle ülke halkımıza hak etmediği bir utancı yaşattınız. Bu ülkenin namusunu Yanki'ye peşkeş çekmeye kalktınız. İşbirlikçiliğini yaptığınız Yanki, bölgemizdeki komşu yoksul Müslüman halkların katilidir."

ABD askerlerinin Marmarisli kadınlara 50 dolar göstermesine de değinen Karahan, "yanlış adresteler. Bu ülkenin kadınları, AKP iktidarının Yanki'ye en onursuz peşkeşinin malzemesi olmayacaktır. Bağımsızlığın ve özgürlüğün emperyalizmi yok edici tüm argümanları, o mübarek ellerden ve yüreklerden geçecektir. Çok dolar sallamak istiyorlarsa, onları bu işgal topraklarına gönderen Condoleezza Rice gibi, ruhunu şeytana, dolara, emperyalist tahakküme adamışlara sallasınlar. Bu ülkenin namusu, onuru, yurtseverlerden sorulur" dedi.

Eylem sırasında ABD savaş gemisi seyyar silah makinelerini güverteye çıkarıp namlularını protesto alanına, limana doğrulttu. Eylemciler, bu davranışa sloganlarla karşılık verdi. ABD savaş gemisi, eylemin başlamasından yaklaşık bir saat sonra limandan ayrıldı.