Yıldırım: 'Her şey yolunda'

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım gemi inşa alanında çok ciddi başarılar yakalandığını, can ve mal güvenliği açısından da ciddi adımlar atıldığını söyledi.

soL (HABER MERKEZİ) Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ''Altın Çıpa Türk Denizciliği Başarı Ödülleri'' töreninde gemi inşa alanında Türkiye'nin son yıllarda fevkalade gelişim sağladığını belirterek, ''Dünyada ortalama 4 yıllık büyüme yüzde 89 iken, Türkiye'de bu büyüme yüzde 360 seviyesinde gerçekleşti'' dedi.

Can ve mal güvenliği derken?
Yıldırım konuşmasında insan emniyetinden, can ve mal güvenliğinden daha önemli bir şey olmadığını, insanların herhangi bir şekilde can ve mallarından olmaması gerektiğini ve bu alanda da çok ciddi bir noktaya ulaşıldığını, fevkalade gelişmelerin yaşandığını söyledi.Tersanelerde yaşanan ölümlere dair konuşmayan Yıldırım'ın, "insanların can güvenliğine dair çok ciddi işler yaptık" açıklaması anlaşılamadı.

Her şey yolunda...
Sadece İstanbul Tuzla'da 40 civarında tersane bulunduğunu, bugün 8 bin 400 kilometrelik sahil şeridinde Yalova, Karedeniz, İzmit Körfezi, Ege'de inşa edilenlerle birlikte 155 tersane alanına sahip olunduğunu, ifade eden Yıldırım bugün gemi inşa alanındaki tek sorunun sektörle ilgili eğitimli çalışanların olmaması dedi. Bununla ilgili de projelerinin olduğunu söyleyen Yıldırım kısa sürede sektör ve hükümet olarak gemi yapım meslek liseleri kurulacağını söyledi.