YCİB'den E-Kart grevine destek ziyareti

Yurtsever Cephe İşçi Birliği Gebze'de E-Kart A.Ş'ye ait fabrikada grevde bulunan işçilere destek ziyareti gerçekleştirdi.

soL (HABER MERKEZİ) Yurtsever Cephe İşçi Birliği (YCİB), Gebze Organize Sanayi Bölgesinde bulunan E-Kart fabrikasındaki greve dayanışma ziyareti gerçekleştirdi. "Gemileri yaktık, geri dönüş yok" diyerek çıktıkları grevin 13. günündeki E-Kart işçileri, destek ziyaretleriyle birlikte greve daha da motive olduklarını belirttiler.

İki otobüsle grevin sürdüğü fabrika önüne ulaşan Yurtsever Cephe İşçi Birliği üyeleri, "Yaşasın Sınıf Dayanışması", "E-Kart İşçisi Yalnız Değildir, Greviniz Grevimizdir" sloganları attı. YCİB adına konuşma yapan Kemal Parlak, grevdeki işçilerin sonuna kadar yanında olduklarını söyledi. Parlak özellikle organize sanayi bölgelerinde patronların örgütlü bulunduklarını ancak işçilerin örgütsüz bırakıldıklarını belirterek bu nedenle birlik ve dayanışmanın çok önemli olduğunu vurguladı. Kemal Parlak ayrıca grevin sürdürülebilmesi açısından kamuoyu yaratmak konusunda kendilerine görev düştüğünü ifade etti.

Destekler grevin meşruluğunu ortaya koyuyor
soL'a görüş bildiren Basın-İş Sendikası İstanbul Şube Başkanı Levent Dinçer, gerek sendikaların gerekse YCİB gibi işçi örgütlerinin desteğinin önemine değindi. Dinçer "İçeride çalışan işçiler greve olan desteği görünce grevin meşruluğunu anlıyorlar" dedi. İşverenin fabrikada çalışmaya devam eden işçileri grevdeki işçilere karşı kışkırttığına değinen Dinçer, destek ziyaretleriyle birlikte içeride daha rahat örgütlenebildiklerini ve kendilerine katılımın giderek artacağını bildirdi. Ziyaret, işçilerin teşekkür mesajını ilettikleri konuşmanın ardından sona erdi.

E-Kart işçilerinin grevi, 16 Haziran'da, Basın-İş sendikasının yetki almasına rağmen işverenin sendikalı işçilerle görüşmeye yanaşmaması ve işçileri sendikadan istifaya zorlaması nedeniyle başlatılmıştı.