Yatağan işçileri Türk iş Genel Merkezi'ni işgal etti

Aylardır özelleştirmelere karşı mücadele eden Yatağan işçileri, Türk-İş'in artık sorumluluk alması gerektiğini söyleyerek, konfederasyon binasına yerleşti. İşçiler, "özelleştirmenin iptaline kadar buradayız" diyor.

Güncelleme 16:03

Yatağan işçileriyle görüşmeye gelen Türk-İş Genel Mali Sekreteri ve Yol-İş Genel Başkanı Ramazan Ağar, özelleştirmelerin iptali için Türk-İş yönetimi olarak çaba gösterdiklerini, Başbakan Tayyip Erdoğan'la da görüştüklerini söyledi. Ağar'ın "bizler de bunun mücadelesini veriyoruz" demesi üzerine işçilerden biri şu sözlerle Ağar'a tepki gösterdi: "Biz artık yanımızda olmanızı değil, bu süreci durdurmanızı istiyoruz. Bizim Muğla'da 'Her şey bir cinnete bakar' derler. Biz artık cinnet getirme aşamasındayız. Türk-İş'in isterse binleri buraya yığabileceğini biliyoruz. Bizim artık işçi sınıfı devrimi yapmaya ihtiyacımız var. Ve bunu yapabilecek gücümüz de var."

İşçilerin tepkisi üzerine, yarın Türkiye Maden İşçileri Sendikası, Tes-İş ve Genel Maden-İş'le bir toplantı yapılacağını söyleyen Ağar, toplantıda bu sürece ilişkin karar alınacağı bilgisini verdi.

Özelleştirmelerin iptaline kadar Türk-İş'i terk etmeyeceklerinin altını çizen işçiler, "Türk-İş göreve, genel greve", "Yatağan Soma olmayacak" sloganlarıyla beklemeye devam etti.


(soL - Haber Merkezi) Yatağan, Yeniköy ve Kemerköy termik santralleriyle bağlı kömür ocaklarında çalışan işçiler, Türk-İş'i göreve çağırdı.

Muğla'da başlattıkları direnişi, uzun süre Ankara Kurtuluş Parkı'nda sürdüren enerji ve maden işçileri, kısa süre önce işyerlerine geri dönmüştü. Bu sabah yeniden Ankara'ya gelen yaklaşık 100 işçi, doğrudan "evimiz" dedikleri Türk-İş binasına gitti. "Aylardır Ankara'dayız, çalmadığımız kapı kalmadı. Ama bizim artık evlerimizde, ailelerimizin yanında huzurumuz kalmadı" diyen işçiler, Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay'ın odasına yerleşti. Tes-İş Yatağan Şube Başkanı Fatih Erçelik ve Türkiye Maden-İş Yatağan Şube Başkanı Süleyman Girgin'in de aralarında bulunduğu işçiler, Türk-İş'in artık özelleştirmelerin iptali için gereken adımları atmasını talep ediyor.

"Türk-İş artık bu işin başına geçsin. Ergün Atalay'ın özelleştirmeleri iptal ettirecek gücü var. Bu gücü artık kullansın, taşın altına elini koysun" diyen enerji ve maden işçilerinin geceyi de Türk-İş binasında geçirmesi bekleniyor.

Yatağan işçilerinin odasına yerleştiği Atalay ise ILO'nun 103. Çalışma Konferansı nedeniyle Cenevre'de. İşçiler, görüşmek için Türk-İş Genel Teşkilatlandırma Sekreteri ve Koop-İş Genel Başkanı Eyüp Alemdar'ı bekliyor.