Yatağan işçileri patronları içeri sokmayacak!

Özelleştirme ihalesi yapılan Yatağan, Yeniköy ve Kemerköy termik santralleri ve kömür ocaklarında çalışan işçiler adına sendikalar tarafından yapılan açıklamada işçilerin işvereni işyerlerine sokmayacakları duyuruldu.

Özelleştirme Yüksek Kurulu (ÖYK) tarafından ihalesi yapılan Yatağan, Yeniköy ve Kemerköy termik santralleri ve kömür ocaklarında çalışan işçiler adına Yatağan Termik Santrali önünde toplanan Tes-İş ve Maden İş sendikaları üyeleri özelleştirme sonrası izlenecek yol hakkında bir açıklama yaparak işvereni işyerlerine sokmayacaklarını duyurdular.

Maden İş Yatağan Şube Başkanı Süleyman Girgin tarafından okunan açıklama şu şekilde:

"Yatağan Termik Santrali ihalesi, Başbakan'ın başkanlığını yaptığı ÖYK tarafından onaylanmış ve 16 Ağustos 2014 tarihinde Resmî Gazete'de yayımlanmıştır. Resmi Gazete'de yayımlanan tebliğe göre ÖYK kararının aslında seçimden önce, yani Başbakan'ın Muğla'ya gelmesinden bir gün sonra, 7 Ağustos 2014 tarihinde onaylandığını ancak Resmî Gazete'de 16 Ağustos 2014'te tebliğ edildiğini görmekteyiz. Özelleştirmeye karşı mücadelemiz, aynı zamanda bir hak, hukuk ve demokrasi mücadelesidir. İktidarın kararını değiştirmek için demokratik ve meşru yollardan hemen hemen tüm mücadele yöntemlerini kullandık ancak siyasi iktidar satışta kararlı, biz de sattırmamakta kararlıyız. Resmi Gazete'de yayımlanmış olması, santralin devri anlamına gelmiyor. Bu şekilde işçinin moralini bozup yılgınlığa sebep olabileceklerini düşünüyorlarsa yanılıyorlar. Bizler de direnmesek yok olacağımızı biliyoruz, bu kurumların yok olacağını biliyoruz. 2000 yılındaki deneyimimizle alıcı firmaları işyerlerine sokmamakta işçinin kararı artarak devam ediyor. Evladımız gibi büyüttüğümüz işyerlerimizi teslim etmemekte kararlıyız."