Yankisever Vali’ye dava

“Yankee go home” dediği için görevinden uzaklaştırılan Radyoloji Uzmanı Dr. Levent Tunçel, Vali Alaaddin Yüksel’i görevini kötüye kullandığı gerekçesiyle mahkemeye verdi.

soL (ANTALYA) Yurtsever Cephe İnisiyatifi Sözcüsü ve Atatürk Devlet Hastanesi Radyoloji Uzmanı Dr. Levent Tunçel, 2006 yılında ABD'nin katıldığı bir deniz tatbikatının İran'a saldırı hazırlığı olduğunu öne sürerek gerçekleştirilen protesto gösterisinde, "Yankee go home (Yanki evine dön) dediği için valilik tarafından devletin itibarını düşürdüğü gerekçesiyle görevden uzaklaştırılmıştı.

Konyaaltı'nda yapılan basın açıklamasında, basın bildiri metnini okuyan ve Yankee Go Home (Yanki evine dön) dediği için "memurluk sıfatı ile bağdaşmayacak nitelik ve derecede davranışlarda bulunarak, devletin itibarını düşürdüğü" gerekçesi ile açığa alınan Dr. Levent Tunçel, avukatları Erhan Altınkaynak ve Bilal Doğan aracılığı ile Antalya Valisi Alaaddin Yüksel hakkında görevi kötüye kullanma iddiasıyla suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusunda Vali'nin hakkında kamu davası açılarak eylemine uyan suçtan cezalandırılması talep edildi.

Mahkemeden Tuncel lehine karar
Tuncel'in Amerika karşıtı eylemi nedeniyle Antalya 2. İdare Mahkemesi'nde açılan davada Tuncel lehine karar çıkmıştı. Mahkeme verdiği kararda Antalya Valiliği'nin görevden uzaklaştırma işlemi hukuka aykırı bulunarak, Antalya Atatürk Devlet Hastanesi Radyoloji Uzmanı Dr. Levent Tunçel'in göreve iade edilmesi istemişti. Ancak yasal süre üç ay olmasına rağmen Tuncel in göreve iadesi 8 ay sonra yapıldı ve devlet memurluğundan atılması talep edildi.

Tuncel, yaptığı suç duyurusunda göreve iadenin yasal olarak en fazla üç ay olması gerekirken, Valilik tarafından bu sürenin hukuksuz olarak sürekli olarak uzatıldığını, Valiliğin mevzuatları çiğnediğini belirtti.