Yağ fabrikasında patlama

Konya’da madeni yağ ve sabun üretimi yapan bir fabrikada meydana gelen patlamada 4 işçi ağır yaralandı.

soL (KONYA) Patlama Konya'nın merkez Karatay ilçesinde, Büsan Sanayi 3. Sokak 40-46 numarada bulunan ESSO Yağ-San Petrol Ürünleri Gıda Madencilik'de meydana geldi. Olayla ilgili edinilen bilgiye göre, fabrikada bulunan iki tanka işlenmesi için yağ dolduran işçiler, daha sonra işlemin başlaması için makineleri çalıştırdılar. Yaklaşık 20 dakika sonra kimyasal maddelerin olduğu tanklardan küçük olandan normalin dışında seslerin gelmesi ve artması üzerine işçilerden bazıları tanka bakmak için yaklaştı ve olay tam da bu sırada gerçekleşti. Patlamada 4 işçi ağır yaralanırken fabrikanın önemli bir bölümü yandı.

Faciadan yara almadan kurtulmayı başaran bir fabrika işçisi "Tanklara her zaman yaptığımız gibi yağları doldurduk. İşlenmesi için çalıştırdık, yaklaşık 15 dakika çalıştıktan sonra sesler gelmeye başladı. Ben hemen uzaklaştım arkadaşlar tankların yanında duruyorlardı. Tanklar patladı daha sonra geldiğimde arkadaşlarımı yanıklar içerisinde yerde yatarken buldum. Hemen yardım istedim" dedi.

Olay yerindeki görüntülerde ise fabrikanın tabelasının dahi olmadığı dikkatlerden kaçmazken, Esso Yağ-San Yönetim Kurulu Başkanı Muzaffer Gezer ve yetkili Eyyup Baykent Bahçıvan hiçbir açıklamada bulunmadılar. İşyerinde çalışan işçi ve makine sayısı, yetkili kişilerin kimler olduğu gibi bilgilere ise ulaşılamıyor. Bu da olayla ilgili bazı şüpheleri gündeme getirmekle birlikte işverenin ihmali olabileceği ihtimali de giderek artıyor.

Yaralılar yine acil kapısında bekledi
Patlama sonucunda Umut Çetin (25), Osman Atik (22), Nuh Türker (28) ve İbrahim Sarıkaya (38) ağır yaralandı. Olay yerine gelen ambulans ekipleri, 4 yaralıya ilk müdahaleyi yaptı. Daha sonra ambulansla Konya Numune Hastanesi'ne götürülen yaralılar, hastane önünde bir süre bekledikten sonra ambulanstan indirilmeden Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edildi. Durumu ağır olan Osman Atik ise ilk tedavisinin ardından ambulansla Ankara Numune Hastanesi'ne sevk edildi. Yaralıların vücudunda ikinci ve üçüncü derece yanıklar oluştuğu gözlendi.

Olay yerine gelen polis ekipleri gerekli önlemleri aldıktan sonra inceleme başlattı. Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü öğrenildi.