Vergiye kalp dayanmıyor

İstanbul Vergi Dairesi Başkanlığı çalışanlarından 7 kişi son 3 ay içinde kalp krizinden öldü. Büro Emekçileri Sendikası strese bağlı nedenlerle yaşanan ölümlerin devamının gelmemesi için yetkilileri göreve çağırıyor.

soL (HABER MERKEZİ) Hocapaşa Vergi Dairesi çalışanı Suavi Sözen'in üç gün önce masa başında kalp krizi geçirerek ölmesinin ardından İstanbul Vergi Dairesi Başkanlığında son üç ayda kalp krizi geçirerek ölen çalışanların sayısı 7'ye yükseldi. Büro Emekçileri Sendikası (BES) 2 No'lu Şube Başkanı Nevin Kaplan, başka ölümlerin yaşanmaması ve strese neden olan sorunların çözümü için Maliye Bakanlığı yetkililerini göreve çağırdı. Kaplan, İstanbul Vergi Dairesi Başkanlığı çalışanları arasında yaşları 40 ila 45 arası değişen 7 çalışanın son 3 ay içinde kalp krizi geçirerek hayatını kaybettiğine dikkat çekerek, ölümlerin araştırılması için yaptıkları görüşmelerin sonuçsuz kaldığını belirtti.

"İstanbul Vergi Dairesi çalışanları üzerinde iş yükü, çalışma koşullarımız, çalıştığımız binalardan kaynaklanan sorunlar var" diyen Kaplan, ücret adaletsizliği ve ağırlaşan ekonomik koşulların çalışanlar arasında psikolojik rahatsızlıkların da gün geçtikçe artmasına neden olduğunu ifade etti.

Vergi Dairesi'nde çalışma koşullarının iyileştirilmesi için yeniden yapılanmaya gidildiğini, ancak bunun sorunları daha da artırdığını söyleyen Kaplan, BES İstanbul Şubeleri olarak ölümlerin nedeni ve çalışma ortamının araştırılmasıyla ilgili dosya hazırlayacaklarını kaydetti.

Kaplan 2 aydır sendika şubelerinin psikologları aracılığıyla üyelerine psikolojik yardım sağladıklarını belirtti.