Van'da sendikalara karalama kampanyası

Eğitim-Sen ve SES genel başkanları Van'da 18 öğrencinin tutuklanmasının ardından, sendikalarına karşı karalama kampanyası başlatıldığını bildirdi.

soL (HABER MERKEZİ) Eğitim-Sen Genel Başkanı Zübeyde Kılıç ile SES Genel Başkanı Bedriye Yorgun ortak bir basın açıklaması yaparak, iki sendikanın Van şubelerine yapılan baskını ve sonrasında yapılan karalama kampanyasını kınadılar.

Van Emniyeti'ne bağlı güvenlik güçleri, 25 Haziran 2008 tarihinde Van Eğitim-Sen ve SES şubelerine baskın düzenlemiş, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi öğrencisi 18 kişiyi gözaltına almış,daha sonra da öğrenciler tutuklanmıştı.

Yalnızlaştırma ve yıldırma operasyonu

Kılıç ve Yorgun yaptıkları basın açıklamasında, gözaltıların ardından öğrencilerin Eğitim-Sen ve SES üyesi olarak lanse edildiğini, sendika şubelerinin yasadışı örgüt propagandasının yapıldığı yerler olarak gösterildiğini kaydettiler. Sendika başkanları şubelerinin bulunduğu binada Yüzüncü Yıl Üniversitesi Öğrenci Derneği'nin de bürosu bulunduğunu, öğrenci derneğinin bürosu küçük olduğundan, zaman zaman toplantılarını gerçekleştirmek üzere Eğitim-Sen şubesini kullanmalarına izin verildiğini ifade ettiler. Gözaltıların olduğu günde öğrencilerin, Eğitim-Sen toplantı salonunu izinli olarak kullandıklarını belirten Kılıç ve Yorgun, Eğitim-Sen'in, kurulduğu günden bu yana demokratik öğrenci hareketiyle öğrenci velilerinin yürüttüğü mücadelenin yanında yer aldığını, gerekli desteği verdiğini kaydettiler. Sendika başkanları yaptıkları açıklamada, Eğitim-Sen şubesinin öğrenci derneğinin yaptığı çalışmayla ilgisinin toplantı salonunu kullanmalarına izin vermesi düzeyinde olduğunu kaydettiler. Kılıç ve Yorgun böylesine doğal ve anlaşılır bir durumdan devasa bir yasadışı bağlantı umacısı çıkartmanın, sendikalarına karşı kapsamlı bir karalama, yalnızlaştırma ve yıldırma operasyonunun ürünü olabileceğini vurguladılar.


Hukuksal süreç başlayacak

Eğitim Sen ve SES üzerinde, yıldırma, bastırma ve onlarla sonuç alınamadığında da karalayarak yalnızlaştırma politikasının hayata geçirilmeye çalışıldığının açık olduğunu ifade eden Kılıç ve Yorgun, asılsız yayın yapanlar hakkında hukuksal süreci başlatacaklarını kaydettiler.