Van’da AKP karşıtlığı susturulamıyor

Türkiye Komünist Partisi’nin Van’da AKP karşıtı basın açıklamasının polis tarafından engellenmek istenmesi protesto edildi.

soL (HABER MERKEZİ) TKP Van İl Örgütü polisin tavrını bir basın açıklaması yaparak kınadı. Basın açıklamasında "AKP'li Van Belediyesi'nin piyasacılığı ve halk düşmanlığını teşhir eden, Belediye Başkanı Burhan Yenigün' ün kötü karnesini ortaya koyan, hem Van' da hem de ülkede bütün emekçileri AKP'nin ampulünü patlatmaya davet eden basın metni AKP ve Van Emniyetini oldukça rahatsız etmiştir" denildi.

Seçim sürecine girildiğinden AKP'nin Van'da halkı giderek yoksullaştıran uygulamaları artık gizlenemeyecek hale gelmesinden kaynaklı hükümetin AKP karşıtlarından rahatsız olduğuna dikkat çekilen açıklamada "Belediye Başkanı Burhan Yenigün ve diğer AKP'li belediye başkanları gibi gönül alma turlarına çıkarak kirli siyasetlerini devam ettirmeye çalışmaktadırlar. Van'da engellenmeye çalışılan basın açıklaması Vanlı yurtseverlerin Cumhuriyet Caddesi'ndeki yürüyüşüne dönmüş, AKP'nin yalan balonları TKP binasının önünde yapılan basın açıklamasının sonunda patlatılmıştır. Van Belediyesi ve Van Emniyeti amacına ulaşamamış yurtseverlerin sesi kısılamamıştır" denildi.