Vakıfbank işçilerin hesaplarıyla oynamış!

Vakıf Bank’ın usulsüz işlemini dün akşam fark eden Aydınlı Tekel işçileri Yurtsever Cephe İşçi Birliği avukatının uyarısıyla Aydın’daki banka yetkilileriyle görüştüler.

İşçiler, Vakıf Bank’ta bulunan maaş hesaplarını kontrol ettiklerinde hesaplarına yatırılan kıdem ve ihbar tazminatlarının kendi bilgileri ve istekleri dışında başka bir alt hesaba aktarıldığını öğrendiler. Aydın’daki Yurtsever Cephe İşçi Birliği avukatı ile birlikte işçiler Aydın Vakıflar Bankası merkez şube müdürü ile bir görüşme yaptılar. Banka müdürü bu işlemin genel merkezden yapıldığını, kendilerinin bu konuda bir şey yapamayacağını söyledi.

İşçiler, şikâyetlerinin Vakıflar Bankası Genel Müdürlüğü’ne hızlıca iletilmesi ve işlemin düzeltilmesi yönünde Pazartesi gününe kadar süre verdiklerini banka yetkilisine açıkladılar. Aksi halde bu bankada bulunan 219 tekel işçisine ait hesapları kapatacaklarını, bu hukuksuz işlemi basın aracılığı ile Aydın kamuoyuna duyuracaklarını ve konu ile ilgili bütün yasal haklarını kullanacaklarını belirterek şubeden ayrıldılar.

Öte yandan Aydın il ve ilçelerinde örgütlü AKP yöneticilerinin bölgelerinde yaşayan Tekel işçilerinin telefonlarını arayarak görüşmek istediği ve 4-C dilekçesini Şubat ayının 15’ine kadar imzalamaları gerektiği yönünde psikolojik baskı yaptığı öğrenildi. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in “ne kadar erken başvurursanız o kadar iyi yerde istihdam edilirsiniz” yönündeki açıklaması doğrultusunda AKP teşkilatlarının harekete geçmesi dikkat çekti.

Aydınlı Tekel işçileri, bu tür oyunlara gelmeyeceklerini belirterek öteki illerdeki arkadaşlarını da uyardılar. Yurtsever Cephe İşçi Birliği de, Tek Gıda İş Genel Başkanı Mustafa Türkel’in bankayı dava edecekleri açıklamasını dikkate alarak, benzer durumda olan işçilerin haklarını savunmak için sendikaya destek olabileceğini duyurdu.
(soL - Haber Merkezi)