‘Vadime Dokunma’ mitingi Kadıköy’de

Derelerin Kardeşliği Platformu, çevre katliamını protesto etmek üzere 22 Haziran Pazar günü saat 14.00’de Kadıköy’de miting düzenliyor.

soL (HABER MERKEZİ) AKP'nin taşeronlaştırmaya çalıştığı hidroelektrik santrallerinin yol açtığı çevre felaketlerine karşı, Derelerin Kardeşliği Platformu üyeleri, "Vadime Dokunma Mitingi"nde bir araya gelerek tepkilerini ortaklaştıracaklar. Hidroelektrik santraller nedeniyle pek çok derenin tehlike altında olduğu Karadeniz bölgesinde kurulan Platform, mitingle ilgili yaptığı açıklamada, Hopa, Borçka, Şavşat, Arhavi, Fındıklı, Ardeşen, Çamlihemşin, Hemşin, Çayeli ve İkizdere'de bulunan platformların da mitinge etkin bir şekilde katılacağını belirtti.

Hidroelektrik santraller nedeniyle zarar gören derelerden bazıları şunlar: Abu Çağlayan Deresi, Arılı Deresi, Fırtına Deresi, Hemşin Deresi, Senöz Deresi, Çataldere, Papart Deresi, İkizdere ve bu derelere bağlı pek çok yan kol.

Özelleşen santraller çevreye zarar veriyor
AKP hükümeti enerji alanında kesintisiz bir özelleştirmeyi sürdürürken açılan yapım ve işletme hakkı devri ihalelerinde konuyu özenle değerlendirip en iyi şartlarla çalışacak firmalar göz ardı ediliyor. Özellikle yeni santraller için açılan ihalelerde en yüksek ücreti ödeyen firma yapım ve işletmeyi alıyor. Bu firmalar çevre koruma konusunda da özensiz davrandıklarından, santrallerin bulundukları bölgelerin yaşam ve geçim kaynaklarını gün geçtikçe yok ediyor.