Uzel'de emekçiye rahat yok

Uzel'de şirketin içi boşaltılıyor, miras kavgası sürüyor, olan emekçilere oluyor.

soL (HABER MERKEZİ) Şirketin içinin boşaltılması ve dolandırıcılık iddialarıyla gündeme gelen Uzel Holding'de tüm karışıklıkların faturası şirket bünyesinde çalışan emekçilere çıkarılıyor. Uzel Makina'da çalışanlara, İnsan Kaynakları Direktörlüğü tarafından Cuma günü mesainin sonuna doğru gönderilen mesajlar, çalışanların servis ve yemek haklarını ellerinden alındığını gösterirken, çalışanlara daha yoğun denetim geliyor.

Uzel Holding son zamanlarda dolandırıcılık, hortumlama, miras kavgası gibi konularla medyada yer buldu. Şirkette bir kaos hali sürerken, geçen hafta, Otomotiv Sistemleri fabrikasında çalışan 500 işçi, bir basın açıklaması yapmış, dört aydır maaşlarını alamamalarına tepki göstermişlerdi. 10 Haziran'dan bu yana işyerini terk etmeme eylemi yapan Uzel işçileri, işyerinde örgütlü Türk Metal Sendikası'na da yanlarında yer almadığı için tepkili. Yaşanan gelişmeler, Uzel Holding bünyesinde çalışanları daha zor günlerin beklediğini ortaya koyuyor.

Yemek ve servis yok, denetim çok
Cuma günü mesainin son dakikalarına doğru çalışanlara İnsan Kaynakları Direktörlüğü'nden
gönderilen iki mesaj çalışanların önemli haklarının gasp edileceğini gösteriyor. Çalışanlara gönderilen birinci mesajda, Pazartesi gününden itibaren personel servisleri ve yemek hizmetlerinin verilmeyeceğini bildiriliyor. İkinci mesajdaysa, fabrikaya giriş çıkışların giriş kapılarında bulunan personel devam kontrol çizelgelerinden takip edileceği belirtilirken, çalışanların her gün mesai başlangıcında ve mesai bitişinde bu çizelgeye giriş/çıkış saatlerini yazarak imzalamaları gerektiği kaydediliyor.

Yemek ve servis hizmetlerinin verilmemesi çalışanlar için önemli bir hak kaybı anlamına gelirken, şirketin çalışanları üzerindeki denetimini de artırması dikkat çekiyor.