Üniversite öğrencileri atamalara tepkili

YÖK’ün yaptığı çeşitli atamalara karşı tepkiler artarken, Eskişehir Anadolu Üniversitesi öğrencileri yapılan haksızlıkları protesto edecek.

Yükseköğretim Kurulu’nun (YÖK) Eskişehir Anadolu Üniversitesi’nde yaptığı Rektör ataması ile çeşitli üniversitelerde yaptığı atamalara tepkiler sürüyor.

Eskişehir Anadolu Üniversitesi’nde 26 Ekim tarihinde yapılan rektörlük seçimlerinin sonucunda 334 oy alan Prof. Dr. Fevzi Sürmeli rektör olarak atanmazken 96 oy alan Prof. Dr. Davut Aydın’ın atanması öğrencilerde tepki uyandırdı.

Ege Üniversitesi’nde dekan seçimlerinin ardından yaşanan benzer durum sonucunda birçok akademisyen istifa etmişti. Bu kez de Eskişehir Anadolu Üniversitesi öğrencileri rektörlük seçimlerine ve YÖK’ün yaptığı rektör atamasına karşı tepki göstermeye hazırlanıyor. İnternet üzerinden iletişime geçen öğrenciler Facebook adlı sitede 6000’den fazla üyesi olan bir grup kurdular. Kurdukları grup aracılığıyla örgütlenen öğrenciler 2 Aralık Çarşamba günü saat 12:30’da üniversite Migros önünde toplanacak.

(soL-Eskişehir)

.

.