"Ülkenin tüm değerleri satılıyor!"

KESK'e bağlı Birleşik Taşımacılık Sendikası bir açıklama yaparak, önceki gün TBMM'de kabul edilen yasayla ''Karayolları Genel Müdürlüğü ve DSİ'ye ait arazi ve binaların satışının önünün açılacağını'' ifade etti.

soL (HABER MERKEZİ) KESK'e bağlı Birleşik Taşımacılık Sendikası (BTS), önceki gün TBMM'de kabul edilen yasaya ilişkin bir açıklama yaptı. ''Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı''nın yasalaşması nedeniyle yapılan açıklamada, yasanın Karayolları Genel Müdürlüğü ve DSİ'ye ait arazi ve binalar da dahil olmak üzere, ülkenin tüm değerlerinin satılmasının önünü açacağına dikkat çekildi.

Bu yasanın, mevcut temel kanunları uygulanamaz hale getireceği, yargılama süreçlerini ortadan kaldıracağı, itiraz hakkını yok edeceğinin altı çizilerek, kanunun Türkiye'de yasalarla düzenlenen işleyişi baş aşağı ettiği vurgulandı.

Açıklamada,"Meclis'in tatile girmesinin söz konusu olduğu bir dönemde bu tasarının kamuoyundan gizlenerek apar topar meclise getirilmesinin dikkatle değerlendirilmesi gerektiği'' belirtildi. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün yasayı TBMM'ye iade etmesi ve Anayasa Mahkemesi'ne yasanın iptali için dava açılması da istendi.