"Ulaşım zamlarına ve rehin alınmaya hayır"

Yıldız Teknik Üniversitesi öğrencileri bugün gerçekleştirdikleri eylemle, arkadaşları Ahmet Çoban&#039ın Cuma günü Yüksek Okul Müdiresi Fatma Tiryaki tarafından rehin alınmasını protesto ettiler. Öğrenciler ulaşım zamları için yürüyüş yapacaklarını duyurdular.

soL (İstanbul) Yıldız Teknik &Uumlniversitesi'nin Davutpaşa'daki hazırlık binasında bug&uumln saat 10:45'te cuma g&uumln&uuml hazırlık &oumlğrencisi Ahmet &Ccediloban'ın Yabancı Diller Y&uumlksek Okulu m&uumldiresi Fatma Tiryaki tarafından ulaşım zamlarına karşı dağıttığı bildiri nedeniyle rehin alınmasıyla ilgili bir eylem yapıldı. Hazırlık &oumlğrencilerinin yoğun katılımı ile ger&ccedilekleşen eylemde, cuma g&uumln&uuml yaptığı hukuksuz hareket dolayısıyla &oumlğrencilerden &oumlz&uumlr dilemeye ve g&oumlrevinden istifa etmeye davet edildi. Eylem sırasında binada bulunmayan Fatma Tiryaki'nin&nbsp g&uumlvenlik &ccedilemberi altında odasına giden &oumlğrenciler Tiryaki ile g&oumlr&uumlşmek istediler. Tiryaki, &oumlğrencileri muhatap almayacağını ve &oumlz&uumlr dilemeyeceğini g&uumlvenlik g&oumlrevlileri aracılığı ile &oumlğrencilere iletti. Bunun ardından Tiryaki'nin odasının kapısında iki g&uumlvenlik g&oumlrevlisinin n&oumlbet tutmaya başladığı g&oumlr&uumlld&uuml.

Bu gelişmeler &uumlzerine &oumlğrenciler Fatma Tiryaki'yi b&uumlt&uumln eylemcileri rehin alma &ccedilağrısında bulundu. Buna da hi&ccedilbir şekilde yanıt gelmeyince &oumlğrenciler hazırlık binasının ortasında oturma eylemi ger&ccedilekleştirdi. Bir saat boyunca Fatma Tiryaki'nin gelip &oumlz&uumlr dilemesini bekleyen &oumlğrenciler, beklemenin ardından Tiryaki'nin &oumlğrencilerin yanına gelmeyerek su&ccedilunu kabul ettiğini ilan ettiler.
Daha sonra Ahmet &Ccediloban'ın okulda rehin alınmasına sebep olan ulaşım zamlarını protesto etmek ve salı g&uumlnk&uuml y&uumlr&uumly&uumlş i&ccedilin &ccedilağrıda bulunan bildirinin dağıtımını yapmak &uumlzere hazırlık binasından alkışlarla yemekhaneye y&uumlr&uumlyen &oumlğrenciler, yemekhanede salı ve &ccedilarşamba g&uumln&uuml yapılacak olan ulaşım zamlarını protesto y&uumlr&uumly&uumlş&uumln&uumln duyurusunu yaparak eylemi sonlandırdılar.