Üç fidan Bolu’da da anıldı

İdamlarının 38. yılında Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan Bolu’da anıldı. Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nde okuyan öğrenciler yaptıkları bir yürüyüşle 38 yıl önce idam edilen üç fidanı andı.

Abant İzzet Baysal Üniversitesi öğrencileri, 38 yıl önce idam edilen Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ı anmak için yürüyüş düzenledi.
Yaklaşık 300 kişilik grup öğle saatlerinde Eğitim Fakültesi önünden yürüyüşe başlarken “Kavga bitmedi daha yeni başlıyor”, “Emperyalistler işbirlikçiler 6. filoyu unutmayın”, “Gençlik Gelecek, Gelecek Sosyalizm”, “Yaşasın Devrimci dayanışma”, “Yaşasın devrim ve sosyalizm” sloganları attılar. Yürüyerek bütün fakülteleri dolaşan öğrenciler İktisat Fakültesinin önünde bir basın açıklaması gerçekleştirdiler.

Yapılan açıklamada, “Türk ve Kürt gençleri baskı ve yok etme politikası yüzünden ölmeye devam ediyor, çocuklar 20 yıl hapse mahkûm ediliyor ve dipçikle dövülüyor. Devrimci tutsaklar, hapishanelerde baskı ve işkenceye maruz kalıyor. Hasta tutsakların tedavisi bilinçli olarak engelleniyor. Tam da bu sebeplerden halkların gerçekten eşit, özgür ve kardeşlik içinde yaşayabileceği bir ortam için tıpkı Denizler gibi kararlılıkla mücadele etmek gerekiyor” ifadelerine yer verildi.

Üniversitede yapılan anma yürüyüşünün ardından akşam saatlerinde şehir merkezinde de bir basın açıklaması gerçekleştirildi.
(soL - Bolu)