Tuzla'da iş cinayeti! 3 ölü 13 yaralı

Tuzla Tersaneler Bölgesi'ndeki Gisan Tersanesi'nde tamiratta olan bir geminin filikasının denize düşmesi sonucu 3 işçi öldü, 13 işçi yaralandı. Yaralı işçilerden birinin durumunun ağır olduğu bildiriliyor.

soL (HABER MERKEZİ) Tuzla Tersaneler Bölgesindeki daha önce adı yine işçi ölümleriyle gündeme gelen Gisan Tersanesi'nde bugün, kuralsızlık ve ihmalkarlık sonucunda yaşanan kazada 3 işçi öldü 13 işçi yaralandı.

Kazanın oluşumu tersanelerdeki kuralsızlığı ve insan hayatına verilen önemi gözler önüne serer nitelikte. Kaza, tamirat halindeki bir filikaya, ağırlık olarak denge kurmak için 16 işçi bindirilmesinin ardından, filikanın denize indirilirken devrilmesi sonucunda meydana geldi.

Devrilen filikadaki 16 işçiden 3'ü yaşamını yitirirken, 13 işçi yaralandı. Ölen işçilerin isimleri şöyle Emrah Varol (Mühendis), Ramazan Çetinkaya (işçi), Ramazan Uygun (işçi).

Yaralıların çevredeki Tuzla Devlet Hastanesi'ne ve Kartal Araştırma Hastanesi'ne götürüldükleri öğrenildi.

Yaşanan işçi ölümlerinin ardından, Limter-İş Sendikası yetkilileri durumla ilgili araştırma yapmak ve olayın yaşandığı tersanedeki işçilerle görüşmek için Tuzla Tersaneler Bölgesine hareket etti.

"Patronlar yargılanmaya başlansın"
Yaşanan işçi ölümleri ve yaralılarla ilgili soL'a değerlendirmede bulunan Cem Dinç, tersanedeki işçilerle görüşerek, toplantı yapmaya çalıştıklarını iletti. Tuzla Tersaneler Bölgesi'nde yaşanan "iş cinayetlerini" kınayan Dinç, oluşturulan meclis raporlarına, davalara, ceza verilip kapatılan işletmelere rağmen, işçilerin hala "kobay" olarak kullanılarak, işçilerin hayatlarının ucuz olarak değerlendirildiğine dikkat çekti. Yetkililerin bu konuya bir an önce çözüm bulması gerektiğini söyleyen Dinç, " adaletsizlik ve kuralsızlık tersanelerde hala kol geziyor, işçilerin hayatı bu kadar ucuz olmamalı. Konuya ilişkin çözüm bulunacaksa, tersane patronlarının da yargılanması gerekiyor" dedi.

TKP ve Yurtsever Cephe İşçi Birliği'nden tepki
Gisan Tersanesi'nde bugün yaşanan olayla ilgili açıklama yapan TKP ve Yurtsever Cephe İşçi Birliği, tersanede yaşanan ölümleri protesto etmek için yarın 16.30'da TKP Tuzla İlçe binası önünde basın açıklaması için buluşulacağını duyurdu.