Tuzla’nın varisi Samsun mu?

AKP, işçilerin ölüm havzası haline gelen Tuzla tersanelerinin taşınması konusunda Samsun’da yatırım araştırmasına başladı. Samsun Valiliği’ne uluslararası sermayeden yatırım teklifi yağıyor.

soL (SAMSUN) Tuzla'dan Samsun'a kaydırılacak tersane yatırımları için düşünülen Terme ve Çarşamba ilçelerindeki alanlarda incelemelerde bulunan Çevre ve Orman Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mustafa Eldemir ve Genel Müdür Mustafa Kemal Yalınkılıç'a AKP Samsun Milletvekili Fatih Öztürk eşlik etti. Fatih Öztürk, "tersaneler bütün bölgeyi canlandıracak. Bu proje bir şekilde işsizliğin beline kazma vurma projesidir" dedi. Öztürk, tersaneciliğin dünya çapında gelişirken, Türkiye'de son günlerde yaşanan ölümlerle Tuzla'ya sıkıştığını, bu yüzden yeni alanlara ihtiyaç duyulduğunu belirtti.

Pastanın en büyük payını alacağız
Dünyada gelişen bu sektörde Türkiye'ye büyük paylar düştüğünü belirten Öztürk, "Samsun olarak en fazla payı almak durumundaydık. Bu noktada iktidarımız ve milletvekili arkadaşlarımız ile birlikte çalıştık. Terme bölgesini merkez olarak belirledik. Çalışmalarımız hızla devam ediyor" şeklinde konuştu. Öztürk ayrıca, tersane yapımı için düşünülen alanlara dünya çapında bilinen ve milyar dolarlık yatırımlar yapmak için Samsun Valiliği Kalkınma Ofisi'ne müracaatta bulunanlar olduğunu söyledi.

AKP çalışıyor, Samsun 'dönüşüyor'
Fatih Öztürk, açıklamasında "bu iş Samsun'un kalkınma anlamında dönüşüm projesidir. Biz altı milletvekili olarak Ankara'da konuyla ilgili tüm Bakanlıklara gidiyoruz ve bu proje için mücadele ediyoruz" dedi. Tersane yapımı düşünülen ve teklifler verilen alanlarda incelemelerde bulunan yetkililer ise raporlarını Bakanlığa önümüzdeki hafta içinde sunacaklar.