Tutuklu gazeteci ve yazarlara tahliye yok

Atılım gazetesi ve Özgür Radyo çalışanlarının tutuklu yargılandıkları davanın Cuma günü görülen duruşmasında gazeteci ve yazarların serbest bırakılmaması tepkiye neden oldu.

soL (HABER MERKEZİ) Tutuklu Gazetecilerle Dayanışma Platformu bir açıklama yaparak, Atılım gazetesi ve Özgür Radyo çalışanlarının da yargılandığı davanın 26 Haziran Cuma günü görülen duruşmasında sanıkların tutukluluk hallerine devam edilmesine tepki gösterdi. Gazeteci, yazar, sanatçı, milletvekili ve basın kuruluşları da mahkemeye dilekçe vererek davanın takipçisi olduklarını ilan etti.
Aralarında Atılım gazetesi genel yayın yönetmeni İbrahim Çiçek, genel yayın koordinatörü Sedat Şenoğlu, Özgür Radyo genel yayın koordinatörü Füsun Erdoğan, Atılım gazetesi yazarları Bayram Namaz ve Ziya Ulusoy, sosyalist kimlikleriyle tanınan Ali Hıdır Polat, Arif Çelebi, Sultan Ulusoy gibi gazeteci ve yazarların 7. duruşması 26 Haziran'da İstanbul Beşiktaş Adliyesi'nde yapıldı. Erkan Salduz ve Arzu Torun tahliye edildi. Tutuklu gazeteci ve yazarlar yine serbest bırakılmadı. Duruşma 6 Kasım 2009 tarihine ertelendi.

Mahkeme heyetine milletvekili, gazeteci, yazar, sanatçı ve basın kuruluşlarının temsilcilerinden oluşan 19 kişinin imzaladığı "Bu davanın takipçiyiz" başlıklı dilekçe sunuldu.

Dilekçeyi imzalayanlar şöyle:
İstanbul milletvekili Sebahat Tuncel, İstanbul milletvekili Ufuk Uras, Türkiye Gazeteciler Sendikası Genel Sekreteri Sergül Keskin, Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü Türkiye Temsilcisi Erol Önderoğlu, Türkiye PEN Hapisteki Yazarlar Komitesi Başkanı Halil İbrahim Özcan, Tutuklu Gazetecilerle Dayanışma Platformu Sözcüsü Necati Abay, yazar Ertuğrul Kürkçü, yazar Yalçın Ergündoğan, Gazeteci Nazım Alpman, yazar Faik Akçay, İnsan hakları savunucusu Leman Yurtsever, İnsan hakları savunucusu Eren Keskin, gazeteci Celal Başlangıç, sinema emekçisi Yusuf Çetin, gazeteci Nedim Şener, sanatçı Zeynep Tanbay, gazeteci Musa Ağacık, Memik Horuz, Haluk Ağabeyoğlu, Tutuklu Gazetecilerle Dayanışma Platformu (TGDP)