Türkülerle Sivas anması

Sivas'ta yitirdiklerimiz, katliamın 15. yılında Erdal Erzincan, Tolga Sağ ve Muharrem Temiz'in türküleri eşliğinde anıldı...

soL (Haber Merkezi) Sivas katliamının 15.yılında, katledilen 37 aydın İstanbul Maltepe'de düzenlenen bir etkinlikle anıldı. Maltepe Nazım Hikmet Kültür Evi'nin "Sivas'ın Ateşi Sönmeyecek" adıyla düzenlemiş olduğu anma programı, Kültürevi'nin bulunduğu Beşçeşmeler Meydanı'nda gerçekleşti.

Kartal ve Maltepe bölgesinden yaklaşık 2 bin kişinin katıldığı ve Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nin, katliamın 15.yılı nedeniyle yayınladığı bildirinin okunmasıyla başlayan anma, şair Ömer Lütfü Demircan'ın seslendirdiği şiirler ve Serdar Kemal'in sazı ve türküleriyle devam etti.

Anmada Türkiye Komünist Partisi adına bir konuşma yapan Merkez Komite üyesi Kemal Parlak, Cumhuriyet tarihinde gerici ayaklanmalar olarak kabul edilen Çorum, Maraş ve Kanlı Pazar katliamlarının sorumluları olan kara yobazların, bundan 15 yıl önce Sivas katliamını da gerçekleştirdiklerini söyleyerek, aynı yobazların bugün de iktidarda olduklarını belirtti. Parlak, bugün gericiliğin demokrasi söylemiyle, liberalleri de yanına alarak, Amerikancılıkla, Sorosculukla, Fethullahçılıkla ülkemizi bir manda cumhuriyet haline getirmeye çalıştığını ifade etti. Sivas'ta aydınları diri diri yakanların, bugün AKP'ye karşı olan herkesi ergenekoncu ve darbeci olarak nitelendirdiğini ifade eden Parlak, asıl darbecinin AKP Hükümeti olduğunu vurguladı.

Anmanın son bölümünde sahne alan "Türküler Sevdamız" Erdal Erzincan-Tolga Sağ-Muharrem Temiz, Sivas katliamını türküleriyle andılar. Türkülerinden önce katılımcılara seslenen Tolga Sağ, 1993 yılında Sivas'ta yaşananların bu ülkenin utancı olduğunu ve bir gün mutlaka bu utancın temizleneceğine olan inancını ifade etti.

Anma, 2 Temmuz Salı günü İstanbul Kadıköy İskele Meydanı'nda Sivas katliamının 15.yılı nedeniyle düzenlenecek mitinge ve 6 Temmuz Pazar günü yapılacak "karşı yürüyüş"e yapılan çağrı ile sona erdi.