“Türkiye barışa köstek oluyor”

TMMOB Makina Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Emin Koramaz, Türkiye’nin ABD ve NATO gemilerinin mühimmat geçişine izin vererek "dünya ve bölge barışına destek değil, köstek olduğunu ve savaş şahinlerine destek verdiğini" belirtti.

soL (HABER MERKEZİ) 1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada Koramaz, dünyanın 1 Eylül'e savaşlar, bombalar ve ölümler eşliğinde girdiğini ifade etti. Koramaz ABD için enerji kaynakları üzerindeki denetimi tekelleştirmek için Ortadoğu'da terör estirdiğini ve tüm insanlık için gerçek bir sorun olduğunu kanıtladığını söyledi.

Koramaz açıklamasında "Mikro milliyetçilikler yoluyla Kafkas halkları birbirine kırdırılıyor, ABD'nin "turuncu devrimi" ile denetimi altına aldığı Gürcistan Hükümeti Osetlerin yaşadığı bölgeleri ABD'den icazet alarak talan ediyor" dedi.

"Türkiye savaşa destek veriyor"
Koramaz, olası savaşların başladığı, başlayacağı bir döneme dünya çapında girildiğini belirterek, "Hal böyleyken, boğazlardan ABD ve NATO gemilerinin mühimmat geçişine izin vermekle Türkiye dünya ve bölge barışına destek değil, köstek olmakta, savaş şahinlerine destek vermektedir" dedi.

Türkiye'nin de iç politikada toplumsal barışa karşı "savaş" sloganlarının atıldığı, provokasyonlar ve teröre dayalı bir yaşamı sürdürmekte olduğunu ifade eden Koramaz, oda olarak toplumda barış umudunun yeşertilmesi, uluslararası katliamların son bulması ve sanayileşmiş, kalkınmış, demokratikleşmiş bir Türkiye için sorumluluklarından taviz vermeyeceklerini söyledi.