'Türk-İş göreve genel greve'

Ankara'da sabah erken saatlerden itibaren TEKEL işçileri Türk-İş önünde toplanmaya başladılar. İllerden yeni gelen işçiler 'AKP elini ekmeğimizden çek' pankartıyla katıldılar.

Saat 9 gibi Türk-İş sendika başkanlarının binaya geldiği öğrenildi. 'Türk-İş göreve genel greve', 'Salla Türk-İş hükümet düşecek', 'İşçiyi satanı biz de satarız' sloganları atan işçiler, sürmekte olan Türk-İş Başkanlar Kurulu toplantısını bekliyorlar.

Başbakan'ın dünkü açıklamasına dair görüştüğümüz işçiler, bu açıklamanın hükümetin çaresizliğini yansıttığını, genel grev olmadan işçileri evlerine gönderebilmek için beyhude bir girişim olduğunu ifade ettiler.

Ankara Üniversitesi (AÜ) öğrencilerini Türk-İş önüne davet etmek üzere Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi (DTCF) ile Tandoğan kampüslerine işçi heyetleri gönderildi. Öğle saatlerinde de ODTÜ emekçileri TEKEL işçilerini ziyaret ettiler.

TEKEL İşçilerinin Direniş Günlüğü de 9. günde "Salla Türk-İş Hükümet Düşecek!" başlığıyla yayınlandı. Günlük'te, 'Çankaya'nın şişmanı işçi düşmanı' sloganının atıldığı Özal döneminden beri ilk defa yeni bir sloganın, 'Ölmek var dönmek yok' sloganının işçi düşmanlarına karşı bir kararlılık sembolü haline geldiğine değinildi. Günlük'te ayrıca birçok işçinin ilk defa tanıştığı TKP'nin neden ilk günden beri TEKEL işçilerinin meselesini en öncelikli gündemi yaptığı anlatıldı.

Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nin (NHKM) Türk-İş önünde açtığı, direnişin 9 gününü anlatan fotoğraf sergisi de işçiler tarafından ilgi görüyor.

(soL - Ankara)