Türk-İş: Başbakan talihsiz bir yaklaşım içinde

Türk-İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu, bir açıklama yaparak, Başbakan Erdoğan'la görüştüğünü ancak görüşme sonrası Erdoğan'ın açıklamalarını talihsiz bulduğunu kaydetti.

Türk-İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu, Türk-İş Başkanlar Kurulu toplantısı öncesi bir açıklama yaptı. Ankara'da Türk-İş Genel Merkezi’nde devam eden Tekel işçilerinin mücadelesinin ekmek mücadelesi olduğuna vurgu yapan Kumlu, sadece Tekel işçileri değil, özelleştirmeyle, kapatmalarla ve işsizleştirmelere muhatap tüm işçilerin huzursuz ve endişeli olduğunu söyledi.

Belediye-İş Sendikasına bağlı itfaiye işçilerinin de yeni yıldan itibaren işsizlikle karşı karşıya kalacağını ifade eden Kumlu, şeker işçilerinin de Türk Şeker’in özelleştirilmesiyle akıbetinin ne olacağının bilinmediğini vurguladı.

Kumlu, TEKEL işçilerine yapılan saldırıları kınadığı açıklamasında, Abdi İpekçi Parkı’ndaki eylemde Türk-İş Genel Sekreterinin gözaltına alınmasının da demokrasi tarihine kara harflerle yazılacağını söyledi.

Kumlu, dün akşam Başbakan’la görüştüğünü belirterek yaşananlar ve gelişmelerle ilgili her şeyi Başbakan’a aktardığını, ancak Başbakan’ın Suriye’ye hareket etmeden önceki basın toplantısında Tekel işçilerinin çalışmadan para aldığını tekrarladığını ve 4/C’li işçiler için yapılan iyileştirme çabalarını anlattığını söyledi. Kumlu, Erdoğan için şu ifadeleri kullandı:

“Tekel işçileri ömürlerini bu memlekete hizmet için geçmiştir. Başbakan’ın, devletin görevlerini bir şirket mantığıyla hiçe sayması son derece talihsiz bir yaklaşımdır. Sayın Başbakan bilmelidir ki provokatif eylemlerin içinde olan Ankara’da eylem yapan Tekel işçileri değildir. Asıl provokasyon ve uygunsuz davranış Tekel işçilerini Abdi İpekçi Parkı’nda güvenlik güçlerince yapılan saldırıdır.”

Tekel işçilerinin büyük bir destek gördüğünü belirten Kumlu, bu desteğin giderek daha da büyüyeceğini ifade ederek “Başbakan’ın iğneyi kendisine çuvaldızı başkasına batırmasında yarar vardır” dedi.
(soL - Haber Merkezi)