TÜBİTAK önünde açlık grevi

TEKEL direnişine destek verdiği için işten atılan TÜBİTAK çalışanı Aynur Çamalan bugün TÜBİTAK başkanlık binası önünde 24 saatlik açlık grevi ve oturma eylemi yapıyor.

TEKEL direnişine destek verdiği için 4 Mart 2010'da TÜBİTAK'taki işine son verilen ve 8 Mart Emekçi Kadınlar Günü'nden bu yana TÜBİTAK başkanlık binası önünde oturma eylemi yapan Aynur Çamalan bugün işe geri alınması talebiyle 24 saatlik açlık grevi yapıyor. Siyasi parti ve sendika temsilcileri, Çamalan'a destek olmak üzere bugün tüm gün boyunca Ankara'da Tunus caddesindeki TÜBİTAK Başkanlık binası önünde olacak.

"İşe iade davası açarak hukuki haklarımı aramakla beraber 'işçilerin birliğine, dayanışmasına, örgütlülüğüne ve geleceğine yapılan işten atma saldırısına karşı, bir işçi olarak sessiz kalamazdım. En doğal hakkım olan direnme hakkımı kullandım-kullanıyorum" diyen Çamalan iki aydan beri yaptığı oturma eylemine sendika ve diğer işçi hareketlerinin destek vermemesinden yakındı. Çamalan, "Direnişin ikinci ayını geride bıraktım. Bu süreç zarfında, tek tek tüm sendikaları, demokratik kitle örgütlerini ve devrimci kurumları bilgilendirdik, panellere, eylemlere ve mitinglere katıldım. Devrimci kurumlar güçleri oranın da eylemi sahiplenip, geliştirilmesinde sınıf dayanışmasını örmeye çalıştılar. Ancak üzülerek belirteyim ki, başta sendikam olmak üzere ilerici gördüğümüz KESK, DİSK ve TMMOB bir işçi direnişine duyarsız kalmışlardır, kurumsal olarak bir ziyaret dahi düzenlememişlerdir" dedi.

Aynur Çamalan', tek başına başlattığı direnişin, 9 ay önce işten atılan 6 TÜBİTAK MAM işçisinin de katılımıyla başka bir boyuta evrildiğini belirtti. Diğer altı işçi arkadaşının da TÜBİTAK MAM binası önünde çadır kurarark direndiğini belirten Çamalan, "direnişin etkisinin genişlemesi, direnişin haklılığının geniş işçi emekçi kesimler tarafından sahiplenilmesi, geleceğimize, iş güvenliğine, örgütlülüğümüze ve sınıf dayanışmasına yapılan saldırıyı püskürtmek için sınıf dayanışmasının örülmesi yaşamsal bir ihtiyaçtır" dedi.

(soL - Haber Merkezi)