TRT'de kadrolaşma baskısı

Haber-Sen Genel Başkanı Ali Yıbaşı, "siyasi kadrolaşma" amacıyla TRT çalışanlarına emeklilik ya da sürgün baskısı yapıldığını söyledi.

soL (HABER MERKEZİ) Basın, Yayın, İletişim ve Posta Emekçileri Sendikası (Haber-Sen) Genel Başkanı Ali Yıbaşı, yazılı bir açıklama yaparak, siyasi kadrolaşma amacıyla, TRT çalışanlarına "ya emekli ol, ya da haritadan kendine yer beğen" baskısının yapıldığını ifade etti. Yıbaşı, yönetimin teşvik primi ile 2 bin kişinin emekli olmasını beklediğini, ancak sayının 500'ü bile bulmadığını, primle emekliliğe teşvik edemediklerini tehdit ettiklerini söyledi.

Haber Dairesi Başkanı Ahmet Çavuşoğlu'nun, spor muhabiri Atıl Özmen'i, emekli olmayacağını belirtince 30 gün geçici görevle Diyarbakır'a gönderdiğini iddia eden Yıbaşı, bölge müdürlüklerine, "25 yıllık hizmeti olanlar ya emekli olsunlar ya da haritada kendilerine yer beğensinler" talimatının sözlü olarak iletildiğini belirterek, bu talimatın, TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin, Genel Müdür yardımcıları Zeynel Koç ve Ahmet Koyuncu'nun emirleri doğrultusunda verildiğini dile getirdi.

"Çalışma hakkımızı kullanacağız"
Yıbaşı açıklamasında "TRT çalışanlarını emekliğe zorlayıp, yerlerine kendi kadrolarını doldurmak istiyorlar. Kimse emekli olmaya zorlanamaz. İdare takdir yetkisini keyfi olarak kullanamaz. TRT yöneticilerinin yaptığı suçtur. TRT emekçileri bu baskıya boyun eğmeyecek. Tarikatçı kadrolaşmaya olanak sağlamamak için çalışma hakkını sonuna kadar kullanacak. TRT yönetimini bu hukuksuzluktan vazgeçmeye çağırıyoruz" ifadesine yer verdi.