'TMMOB, AKP karanlığına teslim olmayacak'

DİSK ve KESK, TMMOB’un AKP tarafından tasfiye edilemeyeceğini, siyasal iktidarın "TMMOB’u karartamayacağını" ifade etti.

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) ve Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) yaptıkları basın açıklamasıyla bağımsız ve demokratik meslek kuruluşu TMMOB’un tasfiyesine izin vermeyeceklerini, AKP karanlığının TMMOB’u teslim alamayacağını dile getirdi.

“TMMOB’un demokrasi mücadelesindeki konumu emperyalizmin yeni taşeronu AKP iktidarının neşesini ve iştahını kaçırdı”
Taşeron Cumhuriyeti”ne adım atan AKP’nin, bu yeni rejimde faşizan baskıları, otokratik buyurganlığı, gericiliği, emperyalist işbirlikçiliği ve piyasacılığı daha da derinleştirdiğini ifade eden DİSK, bu strateji doğrultusunda AKP’nin en geniş kitleleri kış uykusuna yatırmaya çalışırken uyumayı reddeden, anlattığı masalların ve yalanların gerçek yüzünü açığa çıkartan muhalif örgütlere karşı ise hak, hukuk, adalet tanımadan saldırılarını sürdürdüğünü dile getirdi.

TMMOB’un AKP’nin ekonomide liberal, siyasette faşizan politikalarına karşı direnen en önemli dinamiklerden biri olduğunu belirten DİSK, TMMOB’un yapısı, demokratik işleyişi ve demokrasi mücadelesindeki konumu nedeniyle emperyalizmin yeni taşeronu AKP iktidarının neşesini ve iştahını kaçırdığının altını çizdi.

DİSK her genel kurul döneminde seçimler aracılığıyla TMMOB’u ve odaları ele geçirmeye çalışan AKP’nin bu konuda başarılı olamayınca son olarak elindeki yürütme gücünü kullanarak yasayı değiştirme yoluna gittiğini vurguladı.

“AKP, TMMOB’a karşı açtığı bu haksız savaşı kazanamayacaktır!”
TMMOB Yasası’nı değiştirme ya da ortadan kaldırmaya yönelik girişimlerle mühendislik, mimarlık, şehir plancılığı hizmetlerini kamusal niteliğinden arındırarak rant politikalarına açma amacı güdüldüğünün altını çizen DİSK, TMMOB ve bağlı odaların siyasal iktidar tarafından yeniden düzenlenen mevzuatlar ve peş peşe çıkarılan Kanun Hükmünde Kararnamelerle baskı altına alınmaya, güçsüzleştirilip etkisizleştirilmeye çalışıldığını kaydetti.

DİSK yapmış olduğu basın açıklamasını şu sözlerle tamamladı:

“AKP, TMMOB’ne karşı açtığı bu haksız savaşı kazanamayacaktır!

Bağımsız ve demokratik meslek kuruluşlarının tasfiyesine izin vermeyecek, demokrasi mücadelesinde dost ve kardeş örgütümüz TMMOB’nin yanında olmaya devam edeceğiz!”

“TMMOB AKP karanlığına teslim olmayacaktır!”
Konuyla ilgili açıklama yapan KESK ise kendine muhalif sesleri kısmak için, itibarsızlaştırma, parçalama, güçsüzleştirme ve etkisizleştirmeye çalışan AKP iktidarının şimdi de bilindik taktiklerle TMMOB’u teslim almaya çalıştığını belirtti.

AKP hükümetinin sürdürdüğü “ileri demokrasi” örnekleriyle kendine karşı, kurduğu rant ve sömürü üzerinde yükselen gerici ve faşist düzene karşı en ufak bir sese bile tahammülü olmadığını bir kez daha kanıtlamış olduğunu kaydeden KESK, siyasal iktidarın TMMOB’u, bugün topyekun yeniden dizayn etmeye yönelik hazırladığı yasa ile teslim almaya çalıştığını vurguladı.

AKP hükümetinin tekelci otoriter bir yönetim anlayışı ile bugüne kadar emek örgütleri üzerinde sürdürdüğü operasyonların sonuç vermediğini ve bugün de sonuç vermeyeceğini söyleyen KESK, şunları dile getirdi:

“AKP hükümetinin kendi düzenini kurarken tüm sistemi ve kurumları yeniden dizayn etmede sürdürdüğü ısrar, dün Konfederasyonumuzu hedef alan “sahte sendika” yasasından sonra, bugün TMMOB yasası ile devam etmektedir.

KESK olarak, her tür zorbalığa karşı emeğin, özgürlüğün, kardeşliğin hâkim olduğu yeni bir Türkiye mücadelesinde yan yana olmaktan onur duyduğumuz yol arkadaşımız TMMOB’la dayanışmamızı sürdürecek, omuz omuza olmaya devam edeceğiz!

TMMOB AKP karanlığına teslim olmayacaktır!”

(soL- Haber Merkezi)