TKP'den çağrı

Yapılan açıklamada bütün örgütlere "hazırlanın" dendi

soL (HABER MERKEZİ) 13 Eylül'de DİSK'in girişimiyle İzmir'de yapılacak mitingine ilişkin Türkiye Komünist Partisi (TKP) Genel Merkezi'nden de bir açıklama yapıldı. Bütün parti ve Yurtsever Cephe örgütlerinin miting için hazırlıklara başlaması gerektiği vurgulanan açıklamada, TKP'nin 12 Eylül'ün bütün sonuçlarına ve bu sonuçlardan biri olan AKP iktidarına karşı mücadeleyi yükselteceği de söylendi.

Siyasi Komite imzası taşıyan TKP açıklamasında uzun bir süredir yürütülmekte olan AKP karşıtı mücadelenin süreklileştirilmesi ve zenginleştirilmesi gerektiğine işaret edilirken, bu mücadeleyi daha geniş kesimlere taşımak konusunda her olanağın değerlendirileceği belirtildi. Ergenekon soruşturmasına da değinilen açıklamada şu görüşlere yer verildi:

"Bilindiği gibi Türkiye Komünist Partisi, uzun bir süredir AKP'ye ama daha önemlisi AKP'de temsil edilen piyasacı, işbirlikçi ve gerici zihniyete karşı sistemli bir çalışma yürütmektedir. 20 Temmuz günü yapılan Türkiye Komünist Partisi Konferansı bu çalışmanın en etkili biçimde sürdürülmesi kararını almıştır. Tüm parti örgütleri bu kararın gereklerini yerine getireceklerdir. Ergenekon soruşturması ve bugün açılan dava partimizin siyasal iktidara karşı mücadelesini geriye çekmesini gerektirecek özellikler taşımamaktadır. Emekçi halka karşı sayısız suça imza atan kontrgerilla örgütlenmelerinin tasfiyesi ve suçluların ortaya çıkarılması için sermaye ve ABD bağlantılarına yoğunlaşılması gerekir. TKP ciddi ve sorumlu bir güçtür. Sağ parti ve siyasetçilerin dışarıda bırakıldığı ve inandırıcılığı düşük bir operasyonla Türkiye'nin özgürleşeceği yalanına kesinlikle prim vermeyecektir."

12 Eylül'ün yıldönümünde faşizme ve piyasacı diktatörlüğe karşı bir dizi eylem ve etkinlik planladıklarını ifade eden TKP Siyasi Komitesi, "bununla birlikte daha geniş kesimlerin 12 Eylül ve AKP'ye karşı ortak bir irade oluşturmaları her şeyden önemlidir, bize düşen bu iradeyi güçlendirmektir" diyerek 13 Eylül'deki mitinge yalnız İzmir değil partinin tüm örgütlerinin hazırlanması için çağrıda bulundu.

Miting öncesinde DİSK ve diğer sendika ve kitle örgütleri ile siyasi parti ve gruplarla görüşecekleri belirtilen TKP açıklamasında önümüzdeki günlerde "Felaketin Eşiğinde" başlıklı çarpıcı bir belgenin kamuoyunun dikkatine sunulacağı da söylendi.