TKP: Saldırganlar AKP ve sermayenin fedaileridir

Türkiye Komünist Partisi İstanbul İl Örgütü dün Marmara Üniversitesi’nde yaşananlarla ilgili bir açıklama yaptı. Açıklamada Marmara Üniversitesi öğrencilerine satırla saldıranlar AKP ve sermayenin fedaileridir” denildi.

soL (HABER MERKEZİ) T&uumlrkiye Kom&uumlnist Partisi İstanbul İl &Oumlrg&uumlt&uuml bir basın a&ccedilıklaması yaparak d&uumln Marmara &Uumlniversitesi&rsquonde yaşananları protesto etti.

Marmara &Uumlniversitesi&rsquonde, daha &oumlnce akademisyenlere ve &oumlğrencilere karşı yapılan kanlı saldırılara karşı y&uumlr&uumly&uumlş yapmak &uumlzere bir araya gelen &oumlğrencilere 30 kişilik satırlı ve d&oumlner bı&ccedilaklı faşist grubun saldırdığı belirtilen a&ccedilıklamada, aralarında T&uumlrkiye Kom&uumlnist Partili ve Yurtsever Cepheli &oumlğrencilerin de bulunduğu 6 &oumlğrenci y&uumlz, kafa ve sırtlarına aldıkları satır ve bı&ccedilak darbeleri nedeniyle yaralandığı bilgisi verildi.

Marmara &Uumlniversitesi&rsquonde yaşanan olayın d&uumln yaşananlarla sınırlı olmadığına dikkat &ccedilekilen a&ccedilıklamada &ldquoMarmara &Uumlniversitesi &oumlğrencileri senelerdir benzeri saldırılarla karşılaşmaktadır. Ancak &oumlzellikle son d&oumlnemde Marmara &Uumlniversiteli &oumlğrencilerin paralı eğitime, zamlara ve ekonomik krize karşı ger&ccedilekleştirdikleri y&uumlr&uumly&uumlşler ve verdikleri m&uumlcadele sonrası faşist saldırılar yoğunlaşmıştır&rdquo denildi.

Yaşanan saldırının ardından 500&rsquoe yakın &oumlğrencinin oturma eylemi yaptığı, &oumlğrencilerin yanına destek amacıyla gelen Marmara &Uumlniversitesi Rekt&oumlr&uuml Necla Pur&rsquoun saldırganlar hakkında derhal harekete ge&ccedilileceğini s&oumlylediği bilgisi verildi.

Bug&uumlne kadar Marmara &Uumlniversitesi&rsquonde yaşanan saldırılarda ve bu olayların ertesinde okulun &Oumlzel G&uumlvenlik Birimleri ve polisin saldırganlara d&oumln&uumlk kollayıcı ve pasif bir tavrı olduğu g&oumlr&uumlld&uumlğ&uumln&uumln belirtildiği a&ccedilıklamada defalarca isim ve adres belirterek yapılan su&ccedil duyuruları sonu&ccedilsuz kaldığı, saldırganların okul i&ccedilinde ve etrafında varlıkları devam ettirdiği s&oumlylendi.

A&ccedilıklamada &ldquoYurtsever ve ilerici &oumlğrencilerin toplumcu m&uumlcadelesi bazı siyasi &ccedilevreler ve emniyet nezdinde bir tedirginlik yaratmaktadır. Saldırganlığın sebebi &oumlğrencilerin AKP H&uumlk&uumlmeti&rsquone, gericiliğe ve piyasacılığa karşı verdikleri m&uumlcadele olduğunu a&ccedilık&ccedila g&oumlstermiştir&rdquo denildi.

A&ccedilıklamanın sonunda T&uumlrkiye Kom&uumlnist Partisi&rsquonin gen&ccedilliğin m&uumlcadelesinin yanında olduğu belirtilerek &ldquofaşist saldırganlar hakkında y&uumlr&uumlt&uumllecek hukuki işlemlerin takip&ccedilisi olacağımızı ilan ediyoruz&rdquo denildi.

İlgili haberler:

AKP sıkıştık&ccedila &uumllk&uumlc&uumller saldırıyor

Marmara saldırılara karşı birleşti