TKP Sakız'daki YKP şenliğindeydi

Yunanistan Komünist Partisi ve onun gençlik örgütü tarafından düzenlenen festivalde Türkiye Komünist Partisi onur konuğuydu.

soL (HABER MERKEZİ) Yunanistan Komünist Partisi (KKE) ve Yunan Komünist Gençliği'nin (KNE) Sakız (Kios) adasında düzenledikleri şenlik bu yıl Türkiye ve Türkiye Komünist Partisi ile dayanışmaya ayrıldı. 10 Ağustos Pazar gecesi yapılan festivalde TKP Genel Sekreteri Kemal Okuyan bir konuşma yaptı. Konuşmasında Türkiye ile Yunanistan'ın birçok ortak noktası olduğuna işaret eden Okuyan bu ortaklıklar arasında yalnızca kültürel bağlar değil, her iki ülke halklarını tehdit eden emperyalistlerin de bulunduğunu belirtti.

Şenlikte yarım saatlik bir dinleti sunan Grup Gündoğarken büyük beğeni toplarken, Yunanlı müzik grupları da sahne aldı. Nazım Hikmet'ten şiirlerin okunduğu şenlik yaklaşık dört saat sürdü.

Okuyan, Sakız'da çeşitli temaslarda bulunurken, adanın belediye başkanı ve diğer yetkililerle görüştü, YKP tarafından düzenlenen bir dizi etkinliğe konuşmacı olarak katıldı.