THY'nin kararına karşı grev dahil her türlü eylem masada!

THY Yönetim Kurulu’nun işten çıkardığı 305 havayolu emekçisini işe geri almayacağına dönük açıklamasının ardından soL’a konuşan Hava İş Genel Başkanı Atilay Ayçin, bu kararla büyük bir fırsatın kaçırıldığını, bundan sonraki süreçte grev de dâhil her türlü kararın masada olduğunu söyledi.

Türk Hava Yolları ile Hava İş arasında işten atılan havayolu çalışanlarının işe iadesine yönelik yapılan görüşmeler sonuç vermedi. İşçilerin işe geri alınmayacağını duyuran THY’nin açıklamasının soL’a değerlendiren Atilay Ayçin, THY’nin bundan sonra yapılacak her türlü eyleme hazırlıklı olması gerektiğini dile getirdi.


THY: “305 işçi işe geri alınmayacak”

AKP ve THY yönetimi işbirliği ile havacılık iş kolunda grev hakkının yasaklanmasına karşı greve çıkan işçilerin işten atılmasının ardından başlayan süreçte THY son kararını açıkladı.

4 Haziran’da Hava İş ile işten çıkarılan 305 işçinin işe iadesini görüşen THY Yönetim Kurulu’nun bugün açıkladığı kesin kararına göre, işten çıkarılan işçileri işe geri alınmayacak.

“Kesin karar yönetim kurulu toplantısında alınacak”

Alınan bu karar üzerine soL’un sorularına yanıt veren Hava İş Başkanı Atilay Ayçin, bu akşam Hava İş Yönetim Kurulu olarak bir toplantı yapacaklarını ve kesin kararlarını bu toplantının ardından vereceklerini söyledi.

“İçerdeki arkadaşlar bu kararı bekliyordu”
Buna karşın THY’nin yaptığı bu açıklamayla büyük bir fırsat kaçırdığını vurgulayan Ayçin, THY’de işten çıkarılmayan ve çalışmasının sürdüren arkadaşların bu kararı beklediğini ve alınan bu kararın ardından yeni süreci birlikte belirleyeceklerini ifade etti.

Bu kararla birlikte iş huzuru ve barışının tamamen ortadan kalktığını belirten Ayçin, “THY işçileri işe geri alsaydı temiz bir sayfa açma şansımız olabilirdi. Bu kararın ardından tam tersi bir süreç başlayacak. Çalışanların THY yönetimine karşı güvensizliği arttı. Aynı akıbete kendileri de uğrayabilir düşüncesi hâkim” dedi.

“Grev dahil her şey masada”
Emniyetli ve güvenli uçuş şartlarının artık tamamen ortadan kalktığına dikkat çeken Ayçin, “THY işçilerinin hakkını aradığını ve bunun karşılığı böyle olmaması gerektiğini söyledi.

Bundan sonraki süreçte THY’nin bu tavrına büyük bir grev ve eylemle karşılık verilmesi konusundaki düşüncelerini sorduğumuz Ayçin, “her şey masada, THY bundan sonraki süreçte olacaklara hazırlıklı olmalı. Gerek işyerinde gerekse yurt dışındaki iş kollarlında ciddi bir destek var. Bunların hepsi eyleme dönüşebilir. Kararı Yönetim Kurulu olarak vereceğiz” dedi.

THY işçilerine DİSK’ten destek
Bu arada THY emekçilerinin direnişlerine gelen destek sürüyor. Dün NHKM gönüllülerinin destek eyleminin ardından bugün direnişin 10. gününde aralarında DİSK, Nakliyat İş, Tekstil İş, Genel İş, Birleşik Metal İş Sendikası, TÜM BEL- SEN, direnişteki Borusan İşçileri, Proleter Devrimci Duruş, Köz Gazetesi, Zeytinburnu Deri İşçileri Derneği, Kaldıraç İşçi Gazetesi, Emek ve Özgürlük Cephesi ve TKP’nin de bulunduğu birçok kurum THY emekçilerine destek verdi.

(soL – Haber Merkezi)