THY emekçileri: 'Grev yasağını sizlerin desteği ile aştık, şimdi sıra işe geri dönüşte'

AKP hükümeti ile işbirliği yapan THY yönetiminin keyfi bir düzenlemeyle önce grev yasağı getirip işten attığı ardından yasağı kaldırılmasına rağmen işe iade edilmeyen THY emekçileri direnişlerini sürdürüyor. Direnişlerinin 173. gününde THY emekçileri, 17 Kasım cumartesi günü Kadıköy İskele Meydanı’nda olacak.

AKP hükümeti tarafından havacılık işlerinde grev yasağı getirilmesine karşı, demokratik haklarını kullanarak “yasaklara hayır” dedikleri için işten atılan 305 THY emekçisi, direnişlerinin 173. gününde eylemlerini bu kez Kadıköy İskele Meydanı’nda gerçekleştirecek.

THY emekçileri her cumartesi günü saat 14.00-15.00 arasında THY taksim bilet satış bürosu önünde gerçekleştirdikleri eylemlerini bu cumartesi yani, 17 Kasım’da saat 14.00-15.00 arası yapılacak.

“Grev yasağını sizlerin desteği ile aştık şimdi sıra işe geri dönüşte”
Sendikaları, sivil toplum kuruluşlarını emek ve demokrasiden yana tüm yurttaşları kendilerine destek olmaya bekleyen THY emekçileri yaptıkları açıklamada şunları dile getirdi:

“AKP Milletvekillerince verilen kanun teklifi ile havacılık işlerinde demokrasi ayıbı grev yasağı getirilmesine karşı, demokratik haklarını kullanan ve yasaklara hayır diyen 305 THY A.O ve THY Teknik işçisinin iş sözleşmeleri acımasızca bildirimsiz feshedilmiştir.
Bu fesihlerin baş sorumlusu THY A.O Yönetimi ve bu yasağı istedi diye kanun teklifi hazırlayan, TBMM’den tüm muhalefet partilerinin itirazına rağmen jet hızıyla geçiren AKP grubudur.

Grev yasağını sizlerin desteği ile aştık şimdi sıra işe geri dönüşte.

Halen 173 gündür Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Geliş bölümünde işe dönüş mücadelesi veren direnen THY işçileri, THY’nin işçileri işsiz bırakan bu politikasını kınamak, işten çıkarılan işçilerin geri dönüşünü talep etmek için tüm kamuoyunu eylemimize bekliyoruz.”

(soL- Haber Merkezi)