Temizlik işçilerine hakaret iddiası

Antalya Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde Başhekiminin iki temizlik işçisine hakaret ettiği, buna tepki gösteren işçinin de işten çıkarıldığı iddia edildi.

soL (HABER MERKEZİ) Devrimci Sağlık İşçileri Sendikası Antalya Bölge Şubesi üyeleri Antalya Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi'nin iki temizlik işçisine hakaret ettiği, buna tepki gösteren işçinin de işten çıkarıldığı iddiasıyla protesto eylemi düzenlediler.

Grup adına açıklama yapan sendikanın Antalya Bölge Şube Başkanı Bekir Çivi, açıklamada Başhekim Sadık Özmen'in, 6 Temmuz Pazartesi günü yaptığı denetimler sırasında, iki temizlik işçisine hakaret ettiğini, bu olayın duyulması ve hastane çalışanlarının tepki göstermeleri üzerine temizlik işçisinden birinin çalıştığı taşeron firmadan çıkartıldığı ileri sürdü.

Çivi, olayı eleştiren sendika üyesi bir kişinin işine son verildiğini, pek çok kişinin de yerlerinin değiştirildiğini iddia etti. Antalya Tabip Odası Başkanı Selçuk Koçlar da yaptığı açıklamada, başhekimin denetim sırasında temizlik işçilerine söylediği sözlerin, tüm sağlık çalışanlarını rencide ettiğini söyledi. Antalya Araştırma ve Uygulama Hastanesi başhekimliğince bir açıklama yapılmadı.